Πολιτισμός

Προσκήνιο: Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Ψηλά από τη γέφυρα» [ΦΩΤΟ]

Ακούστε το άρθρο

Μετά από ένα τριήμερο ρεπό συνεχίζονται από σήμερα Πέμπτη και ώρα 9.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ οι παραστάσεις της Ομάδας Θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» με το έργο «ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ» του Άρθουρ Μίλλερ σε απόδοση και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν.

Η πρεμιέρα έγινε το προηγούμενο Σάββατο εντυπωσιάζοντας το κοινό αφού τα μέλη της ομάδας που συμμετέχουν στην παράσταση, αναμετρήθηκαν και κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες ερμηνευτικές απαιτήσεις του έργου, σε μια εξαιρετικά καλοστημένη παράσταση, ένα σχεδόν αστυνομικής ροής δράμα, επηρεασμένο από την αρχαία ελληνική τραγωδία. Το έργο τοποθετείται χρονικά στην Αμερική της δεκαετίας του 1950, όπου παρακολουθήσουμε την ιστορία ενός Ιταλού μετανάστη, του  Έντι Καρμπόνε που εργάζεται σκληρά στο λιμάνι για να συντηρήσει τη σύζυγό του Μπέατρις και την ανιψιά της Κάθριν, την οποία μεγαλώνουν σαν δικό τους παιδί. Η άφιξη Ιταλών συγγενών της Μπέατρις, που μπήκαν παράνομα στη χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και φιλοξενούνται στο σπίτι τους ανατρέπει  την ισορροπία της οικογένειας. Η Κάθριν ερωτεύεται τον Ροντόλφο, τον νεαρό ξάδελφο της Μπέατρις, ξυπνώντας στη ψυχή του Έντι μια καταστροφική ζήλια, που τον ωθεί σε ακραίες συμπεριφορές.

Τα πρόσωπα του έργου ερμηνεύουν οι: Νίκος Λαϊνόπουλος (Έντι Καρμπόνε), Διονύσιος Ζάγκλης (Αλφιέρι), Ασπασία Αργυροπούλου (Μπέατρις), Ελένη Αργυροπούλου (Κάθρην), Παύλος Γκόρδης και Άκης Λαγκαδινός (Ροντόλφο σε διπλή διανομή), Γιώργος Μπαλαούρας (Μάρκο) και Κωνσταντίνα Τσονοπούλου (Λουίζα). Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Φανή Ζάγκλη, η επιμέλεια του σκηνικού χώρου ανήκει στο Χάρη Κανελλακόπουλο, οι κατασκευές στον Νίκο Σακκούλη, η αφίσα και οι φωτογραφίες της παράστασης στον Δημήτρη Παπαϊωάννου, οι φωτισμοί στον Ανδρέα Ζέζα, η επιμέλεια και επεξεργασία του ψηφιακού σκηνικού στον Ευάγγελο Τσάκωνα, το διαφημιστικό βίντεο της παράστασης επιμελήθηκε ο Αλέξης Ζαφειράκης, τις κομμώσεις ο Γιάννης Γαβριλόπουλος και το μακιγιάζ η Ερατώ Αργυρίου.

Η παράσταση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 (εκτός Δευτέρας, Τρίτης και Τετάρτης), με ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.

Τηλ. κρατήσεων 26210 36521 από 6.30 μ.μ.

Όλη η επικαιρότητα