Ηλεία

«Προσοχή είναι απάτη» – Νέα προσπάθεια εξαπάτησης επιχειρηματιών στον Πύργο

Το μήνυμα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου.
Ακούστε το άρθρο

Η απουσία ηθικού φραγμού και το θράσος φαίνεται πως είναι τα στοιχεία των επιτήδειων, που συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο με τις τηλεφωνικές απάτες στην Ηλεία το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, φαίνεται πως οι απάτες σε πολίτες όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν μειωθεί συγκριτικά με παλαιότερα και πλέον στόχος είναι ο επαγγελματικός κόσμος, ο οποίος μάλιστα έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα.

Θύμα μιας τέτοιας πλεκτάνης παρ’ ολίγο να πέσει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, στον οποίο και έγινε απόπειρα εξαπάτησης. Ειδικότερα, άγνωστος του τηλεφώνησε και προσποιούμενος τον υπάλληλο γνωστής εταιρείας ηλεκτρισμού αποπειράθηκε να του αποσπάσει απόρρητα στοιχεία και να τον οδηγήσει στο λάθος που θα του έδινε πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ωστόσο, ο κ. Ξανθούλης έχοντας γνώση ανάλογων υποθέσεων και γνωρίζοντας τα τεχνάσματα που συνήθως χρησιμοποιούν οι δράστες για να πείσουν τα υποψήφια «θύματά» τους, δεν έπεσε στην παγίδα τους. Μάλιστα, ενημέρωσε αμέσως τις διωκτικές αρχές και έκανε μια δημόσια ανακοίνωση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, στην οποία και ανέφερε και τον τηλεφωνικό αριθμό ο οποίος προσπάθησε να τον εξαπατήσει.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωσή του στο λογαριασμό του αναφέρει: «Προσοχή το τηλέφωνο +306906624581 είναι απάτη. Προσπαθούν να σας αποσπάσουν πληροφορίες για να σας αποσπάσουν χρήματα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ».

Όλη η επικαιρότητα