Τεχνολογία

Προσοχή: Μην ψάξετε στο Google αυτούς τους celebrities – Δείτε το λόγο

Ακούστε το άρθρο

Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι το να ψάξεις στο Google τους αγαπημένους σου ηθοποιούς, ή τραγουδιστές θα μπορούσε να αποβεί… καταστροφικό για την ηλεκτρονική σου συσκευή;

Η τεχνολογία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και μαζί με τα θετικά της φέρνει και πολλά αρνητικά. Μάλιστα, κάποια από αυτά δεν μπορούμε καν να τα προβλέψουμε.

Για παράδειγμα, ποιος θα μπορούσε να προβλέψει ότι αναζητώντας το όνομα Νίκι Μινάζ, ή Λουπίτα Ν΄ιονγκο στο Google θα μπορούσε να σε οδηγήσει σε… μπελάδες;

Και όμως. Είναι πέρα για πέρα αληθινό. Σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα διάσημη εταιρία antivirus υπάρχουν 10 celebrities των οποίων τα αποτελέσματα στο Google αποφέρουν πολύ επικίνδυνα αποτελέσματα και θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκθέσουν τους θαυμαστές τους σε κακόβουλους ιστότοπους και ιούς.

Εδώ και δώδεκα χρόνια η εταιρεία κυβερνοασφάλειας διεξάγει ετήσια έρευνα για το ποιες διασημότητες απειλούν την ασφάλεια υπολογιστών και προσωπικών δεδομένων.

Αν αναζητήσει κάποιος, λοιπόν, αυτά τα ονόματα παίρνει μεγάλο ρίσκο.

Ποιοι είναι οι… επικίνδυνοι celebrities

Αυτό σημαίνει ότι το όνομά της μπορεί να καταλήξει σε ιστοσελίδα με ιούς ή κάποιο malware που θα επιχειρήσει να προσβάλλει τον υπολογιστή του χρήστη. Στην κορυφή της λίστα συναντάμε την Αλέξις Μπρεντέλ, γνωστή για τη συμμετοχή της στη σειρά «Ηandmaids Τale», καθώς και την «Οικογένεια Γκίλμορ».

Στη δεύτερη θέση της επικινδυνότητας βρίσκεται ο Τζέιμς Κόρντεν, ενώ στην τρίτη Σόφι Τέρνερ, η Σάνσα του Game of Thrones. Στη δεκάδα υπάρχουν επίσης τα ονόματα των Άννα Κέντρικ, Λουπίτα Ν΄ιονγκο, Τζίμι Φάλον, Τζάκι Τσαν, Lil’ Wayne, Νίκι Μινάζ και της Τέσα Τόμπσον, της Βαλκυρίας του Thor.

via

Όλη η επικαιρότητα