Οικονομία

Προσωρινή διαταγή για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Μαρινόπουλου

marinopoulos.jpg

Επί της ουσίας σηματοδοτεί την προσωπική ευθύνη των μετόχων της εταιρείας, για τις ακάλυπτες επιταγές που εξέδωσε το Δ.Σ.

Προσωρινή διαταγή για τη δέσμευση της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας των Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου, εξέδωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από σχετικό αίτημα της δικηγορικής εταιρείας Νίκος Αγαπηνός.

Η διαταγή αφορά τη μη μεταβολή της περιουσίας των προαναφερθέντων μελών της οικογένειας Μαρινόπουλου και επί της ουσίας σηματοδοτεί την ευθύνη που βαραίνει προσωπικά τα μέλη με την ιδιότητα των μετόχωμ, τα οποία διοίκησαν την αλυσίδα των σούπερ μάρκετ, εκδίδοντας ακάλυπτες επιταγές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας Νίκος Αγαπηνός: 

«Μετά από αίτημα της Δικηγορικής Εταιρίας Νίκος Αγαπηνός, χορηγήθηκε σήμερα Προσωρινή Διαταγή από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών με αντικείμενο την μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος και συγκεκριμένα των Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου.

Η ανωτέρω απόφαση του Δικαστηρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σηματοδοτεί την ευθύνη των μελών της της οικογενείας Μαρινόπουλος με την ατομική τους περιουσία με την ιδιότητα των μετόχων που άσκησαν κυριαρχική επιρροή στην εταιρία για τις ακάλυπτες επιταγές που εξέδωσαν τα μέλη του ΔΣ κατ’ εντολή τους

Η απόφαση διέσπασε το καταρχήν ανεύθυνο του μετόχου με την ατομική του περιουσία για τα εταιρικά χρέη με την νομική βάση της αδικοπρακτικής ευθύνης των μετόχων στην οποία στηρίχθηκαν οι αιτήσεις μας. 

Πρόκειται για τέσσερις αποφάσεις “σταθμό” και ήδη η εταιρία μας προχωράει άμεσα στις νόμιμες διαδικασίες για την υλοποίηση του περιεχομένου των ανωτέρω Προσωρινών Διαταγών».

 
 
www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα