Categories: Ηλεία

«Προστατέψτε το μνημείο της Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα»

Share

Νέα παρέμβαση αυτή τη φορά για το σημαντικό μνημείο της Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα έκανε ο ενεργός πολίτης του Δήμου Νίκος Δημάκης στέλνοντας σχετική επιστολή στην υπηρεσία.

Ειδικότερα τονίζει: «Αξιότιμη κυρία Ράλλη, μετά την κατά γενική ομολογία, αλγεινή εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το μνημείο της Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα, ένας αρχαιολογικός χώρος πού βρίσκεται υπό την εποπτεία σας, είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω και να σας παρακαλέσω για την άμεση παρεμβασή σας. Μπορεί το συγκεκριμένο μνημείο να έχει υποστεί σημαντική ζημιά απο τον σεισμό του Μαϊου του 2019, μπορεί για τον λόγο αυτόν να μην είναι πλέον επισκέψιμο, αλλά νομίζω ότι είναι υποχρέωση της υπηρεσία σας, να διατηρεί την εικόνα του, επιμελώς αξιοπρεπή.

Δυστυχώς η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα(έχουν φυτρώσει πάνω στην πέτρινη επιφανειά του, φυτά όλων των μεγεθών), είναι εικόνα εγκατάλειψης και νομίζω οτι θα συμφωνήσετε και εσείς, οτι κάτι τέτοιο, δεν αρμόζει ούτε στην ιστορικότητα των 800 ετών του, ούτε όμως στην αξιοπρέπεια της τοπικής κοινωνίας, της οποίας αποτελεί εμβληματικό μνημείο και σημείο αναφοράς.

Παρακαλώ θερμά, όπως φροντίσετε άμεσα για την αποκατάσταση της εικόνας του και με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα, σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων».