Αγροτικά Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πρόστιμα σε ελαιοτριβεία της Τριφυλίας με απόφαση Τατούλη

tatoylis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμα σε άλλα 10 ελαιοτριβεία και σε μονάδα διαχείρισης βιομάζας στην Τριφυλία, ύψους από 500 μέχρι 2.500 ευρώ, επέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με νεότερες αποφάσεις του.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για παραβάσεις που είχαν εντοπιστεί σε αυτοψίες των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κυρίως τον Απρίλιο του 2012, όταν δηλαδή είχε λήξει η ελαιοκομική περίοδος.

Οι κυριότερες παραβάσεις που είχαν εντοπιστεί, ήταν ότι: Είχαν λήξει οι περιβαλλοντικοί όροι. Δεν είχαν καθαριστεί οι δεξαμενές επεξεργασίας υγρών αποβλήτων μετά το πέρας της ελαιοκομικής περιόδου.

Δεν διέθεταν οριστική άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων.

Δεν είχαν απομακρυνθεί τα ελαιόφυλλα από το χώρο συγκέντρωσής τους. Ο ελαιοπυρήνας αποθηκευόταν σε τσιμεντοστρωμένο χώρο ή στο έδαφος και όχι σε σιλό.

Υπήρχαν και περιπτώσεις που απόβλητα του πλυντηρίου διατίθεντο απευθείας στο δίκτυο ομβρίων ή απόβλητα από το ελαιοτριβείο κατέληγαν ανεπεξέργαστα σε παρακείμενο χαντάκι. Ακόμα, σε μια περίπτωση σε παρακείμενο οικόπεδο μέσα σε λάκκο βρέθηκαν απόβλητα, ενώ σε άλλο γειτονικό κτήμα γινόταν καύση πλαστικών.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα