Ζώα Κύπρος

Πρόστιμο 7 χιλ. ευρώ επειδή κυνηγούσε πουλιά με δίχτυα

Ακούστε το άρθρο

ΚΥΠΡΟΣ: Η Αστυνομία επέβαλε εξώδικο πρόστιμο επτά χιλιάδων ευρώ σε 49χρονο, για υπόθεση κατοχής και χρήσης δικτύων παγίδευσης άγριων πτηνών καθώς και συσκευής και μεγαφώνου παραγωγής μιμητικών ήχων άγριων πτηνών.

Σε δελτίο Τύπου της Αστυνομίας αναφέρεται ότι γύρω στις 4 σήμερα τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μη περιφραγμένο περιβόλι στην επαρχία Αμμοχώστου, μέλη του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ, εντόπισαν εγκατεστημένα τέσσερα δίκτυα παγίδευσης άγριων πτηνών και ένα μεγάφωνο που παρήγαγε μιμητικούς ήχους άγριων πτηνών.

Με τη συγκατάθεση και στην παρουσία του 49χρονου ιδιοκτήτη, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε έρευνα σε υποστατικό εντός του περιβολιού, όπου εντόπισαν μία συσκευή παραγωγής μιμητικών ήχων άγριων πτηνών.

Όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν από την Αστυνομία. ‘Επειτα από συνεννόηση με την Υπηρεσία Θήρας, η Αστυνομία προχώρησε στην καταγγελία του 49χρονου, με έκδοση εξώδικου προστίμου για το χρηματικό ποσό των επτά χιλιάδων ευρώ, για την κατοχή και χρήση των δικτύων παγίδευσης άγριων πτηνών, της συσκευής και του μεγαφώνου παραγωγής μιμητικών ήχων άγριων πτηνών.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Ξυλοφάγου.

Πηγή: dasarxeio.com

Όλη η επικαιρότητα