Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πρόστιμο στην Τρίπολη για ΧΑΔΑ που δεν άνοιξε ποτέ!

xomateri_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης με τρία θέματα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 16:00 στην αίθουσα Αλεξόπουλου Παναγιώτη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης.


Ένα από τα θέματα το οποίο εισηγήθηκε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής, είχε να κάνει με τους ανοιχτούς ΧΑΔΑ που βρίσκονται στο δήμο Τρίπολης, καθώς στις 2 Δεκεμβρίου επίκειται δικαστήριο για την επιβολή προστίμων για τους ΧΑΔΑ που δεν έχουν αποκατασταθεί.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριέλαβε στους 82 ανοιχτούς ΧΑΔΑ προς αποκατάσταση μία χωματερή για το δήμο Τρίπολης η οποία βρίσκεται στην Τεγέα και ονομάζεται «Βαθύ Ρέμα».


Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, στα πλαίσια ελέγχων που γίνονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος έγινε αυτοψία στο σημείο προκειμένου να βγει πόρισμα.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπισιούλης αυτή η λεγόμενη χωματερή δεν άνοιξε ποτέ και δεν δέχτηκε ποτέ όγκους απορριμμάτων.

Στη λίστα με τους ΧΑΔΑ προς αποκατάσταση δεν αναφέρεται ο ΧΑΔΑ στο Πλάτωμα αλλά ο ΧΑΔΑ στην περιοχή της Τεγέας.


Συγκεκριμένα η χωματερή που ανέφερε βρίσκεται σε ένα κατάφυτο σημείο, περίπου στην είσοδο του χωριού της Μανθυρέας.


Ο ΧΑΔΑ στο «Βαθύ Ρέμα» όπως ανέφερε ο κ. Μπισιούλης δεν λειτούργησε ποτέ, απλά ήθελε να τον λειτουργήσει ο κ. Βόσνος όταν ήταν δήμαρχος Τεγέας. Αλλά στο σημείο αυτό δεν λειτούργησε ποτέ έτσι δεν μπορεί να συμπεριληφθεί προς αποκατάσταση.


Ο κ. Σμυρνιώτης τόνισε ότι δεν μπορεί να μπαίνει εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο η αποκατάσταση ενός ΧΑΔΑ ο οποίος δεν υπάρχει. Κάποια στιγμή τόνισε πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι ΧΑΔΑ οι οποίοι πρέπει να μπουν στη λίστα με τους 82 που είναι για αποκατάσταση. Αυτή η μελέτη έχει ξεκινήσει από το 2012 με το σκεπτικό ότι επειδή δουλεύουν οι ΧΑΔΑ αλλάζει το φυσικό αντικείμενο.


Τέλος το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα  να καταθέσει ότι δεν συναινούν ότι ο ΧΑΔΑ «Βαθύ Ρέμα» λειτούργησε επομένως δεν χρειάζεται αποκατάσταση.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Όλη η επικαιρότητα