Ηλεία

Προσβλητικός χαρακτηρισμός για την Ανδραβίδα από διάλογο σε τηλεοπτική σειρά

Το «Μένουμε Σπίτι» που τηρούν πιστά και οι κάτοικοι της Ανδραβίδας αναγκάζει αρκετούς να παρακολουθούν τηλεοπτικές σειρές. Το αποτέλεσμα; Ενοχλημένοι είναι κάποιοι κάτοικοι της Ανδραβίδας από τον χαρακτηρισμό που άκουσαν από τηλεοπτική σειρά  για την πόλη τους. Στην παλιά ελληνική αισθηματική κωμική σειρά “Ντόλτσε Βίτα” που προβάλλεται από το Mega και πάλι  μετά από περισσότερα από 23 χρόνια, εκστομίζεται ένας υβριστικός χαρακτηρισμός για τους κατοίκους της Ανδραβίδας, της όμορφης κωμόπολης με  το ένδοξο μεσαιωνικό παρελθόν που μαρτυρούν τα ερείπια του γοτθικού ναού της Αγίας Σοφίας, της αλογόπολης που με τις ιππικές εκθέσεις της έχει γίνει γνωστή διεθνώς. «Μόνο νταβατζήδες βγάζει…» ακούγεται να λέει η ηθοποιός όταν ο συνομιλητής της λέει «ο πατέρας μου είναι από εκεί…»

Συγκεκριμένα: Τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου  στο Mega λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι  στο επεισόδιο 47 (στο 4:49) ακούγεται ο εξής διάλογος μεταξύ  των δύο ηθοποιών: «Γυναίκα: Ήσασταν χθες στο πάρτι του γαμπρού; Άνδρας: Όχι δεν ήμουνα χθες εδώ είχα πάει στην Ανδραβίδα. Γυναίκα: Στην Ανδραβίδα; Παναγία μου! Τι μέρος! Μόνο νταβατζήδες  βγάζει και ποδοσφαιριστές… Άνδρας: Ο πατέρας μου είναι από εκεί… Γυναίκα: Σε ποια ομάδα παίζει;». Φυσικά ο διάλογος μόνο γέλιο δεν προκαλεί… Για την ιστορία η σειρά είναι παραγωγής 1995-1997, που δημιουργήθηκε από τον Αλέξανδρο Ρήγα και τον Λευτέρη Παπαπέτρου ενώ προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel από τις 5 Οκτωβρίου του 1995 μέχρι τις 12 Μαΐου του 1997.

(Το link του επεισοδίου  για όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν είναι:https://www.megatv.com/dolcevita/default.asp?catid=43507&subid=2&pubid=38569962)

Όλη η επικαιρότητα