Πρόταση Αυγερινοπούλου στο ΕΒΕ Ηλείας: Στο Υπουργείο Οικονομικών για πυρόπληκτα δάνεια

Share

Την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αρμόδιο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα  Υφυπουργό Γιώργο Ζαββό με μοναδικό θέμα τα πυρόπληκτα δάνεια προτείνει η βουλευτής την Ν.Δ. Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η πρόταση της κας Αυγερινοπούλου κατατέθηκε εγγράφως  προς τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας, κ. Κώστα Νικολούτσο, εν όψει της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί με αυτό το θέμα την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο Ηλείας.

Στην επιστολή της η Βουλευτής αναφέρει πως κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα επί Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας (2012-2014) είχε πρωτοστατήσει, ώστε να παραταθεί η εγγύηση του Δημοσίου για τα πυρόπληκτα δάνεια και το είχε πετύχει. Μάλιστα είχε στηρίξει προηγούμενη σχετική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηλείας και είχαν μεταβεί μαζί στην Αθήνα, για να συναντήσουν τον τότε Υφυπ. κ. Σταϊκούρα, ο οποίος ικανοποίησε το σχετικό αίτημα.

Η κα Αυγερινοπούλου αμέσως μετά την επανεκλογή της ως Βουλευτής Ν. Ηλείας, μετέβει πάλι στον κ. Υπουργό, ώστε να του εξηγήσει την κατάσταση στον Νομό μας και να ζητήσει εκ νέου παράταση.

Καθώς όμως τα εν λόγω δάνεια δεν έχουν αποπληρωθεί ως σήμερα, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε σημαντικό βαθμό, διέκρινε μια επιφύλαξη του Υπουργείου για να δώσει εντολή νέας παράτασης της εγγύησης του Δημοσίου.

Παρ’ όλα αυτά, καθώς πράγματι η Ηλεία, βρίσκεται ανάμεσα στους τελευταίους νομούς σε ρυθμό ανάπτυξης, και μάλιστα καθώς η εθνική μας οικονομία τώρα διέρχεται της εξόδου από την οικονομικής κρίση, η Δρ. Αυγερινοπούλου προτείνει να υπάρξει ένα νέο ραντεβού με τον κ. Υπουργό, Χρ. Σταϊκούρα, αλλά και με τον Υφυπουργό, ο οποίος είναι αρμόδιος για το τραπεζικό σύστημα, κ. Ζαββό, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα μιας ικανοποιητικής λύσης.