Ηλεία

Πρόταση με… αιχμές από Χρονόπουλο για τον Καϊάφα

Ακούστε το άρθρο

«Βολές» κατά πάντων εξαπέλυσε χθες ο πρ. δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, για τον Καϊάφα, με αφορμή την έναρξη της διαβούλευσης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο κ. Χρονόπουλος έκανε λόγο για παραγκωνισμό του δήμου Ζαχάρως από τη συνδιαμόρφωση της στρατηγικής για την αναβάθμιση της περιοχής του Καϊάφα και τόνισε ότι η χρηματοδότηση παρεμβάσεων θα πρέπει να είναι προσανατολισμένη στη βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Ιαματικά Λουτρά.

«Ήμουν 6 ετών και ο Καϊάφας μεσουρανούσε και τώρα τον βλέπεις και κλαις, διότι κάθε κυβέρνηση και κάθε πρόεδρος της ΕΤΑΔ που διορίζεται, σκέφτεται χωρίς να ρωτάει την τοπική κοινωνία, τον λαό που κατοικεί εδώ. Είχαν ετοιμάσει μελέτη για να πάρουν 7 εκατ. ευρώ , ούτε καν κατέβηκαν κάτω αλλά οι μελέτες έγιναν. Έρχεται εισαγγελέας οσονούπω γιατί έχουμε κάνει μηνυτήρια αναφορά. Τώρα λένε για 5 εκατ. ευρώ με άλλη μελέτη, επίσης ακριβή, για να κάνουν διαδρόμους, χώρους περιπάτου, κ.ά.» σχολίασε αρχικά ο κ. Χρονόπουλος και στη συνέχεια ανέλυσε τη δική του άποψη για το μοντέλο αξιοποίησης.

«Ο Καϊάφας, η τοπική κοινωνία και ο οικονομικός ιστός της Ζαχάρως δεν χρειάζεται αυτά για να δουλέψει. Χρειάζεται το λουτροθεραπευτήριο, να ετοιμαστεί η σπηλιά, η δεύτερη πισίνα και ένα σπα. Έτσι θα αρχίσει να έρχεται κόσμος στη Ζαχάρω. όσον αφορά τον Καϊάφα, το “νησί” με τα ξενοδοχεία, εγώ εξαρχής είμαι υπέρ του να εμπλακεί ιδιώτης διότι είναι τόσο μεγάλη έκταση που το κράτος μόνο τεμπέληδες θα βάλει εκεί. Όλα τα λεφτά, αν είναι δυνατόν, να πάνε στα βράχια που είναι έτοιμα να πέσουν, στη σπηλιά και στη δεύτερη πισίνα», ανέφερε ο κ. Χρονόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα