Ηλεία

Πρόταση-αίτημα του δήμου Πύργου για προμήθεια τριών Ηλεκτροκίνητων Μίνι Αστικών Λεωφορείων

Ακούστε το άρθρο

Αντωνακόπουλος: «Το πρώτο μεγάλο βήμα του Πύργου στην εποχή της ηλεκτροκίνησης»

Πρόταση – αίτημα για την προμήθεια τριών Ηλεκτροκίνητων Μίνι Αστικών Λεωφορείων (mini-bus), υπέβαλλε ο δήμος Πύργου έχοντας υπόψη την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με τίτλο «Δράσεις για την υλοποίηση των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων Κατακόλου-Αρχαίας Ολυμπίας και Μεσολογγίου – Αιτωλικού» (OXE 3). Πρόκειται για μια κίνηση στο πλαίσιο της γενικότερης –παγκόσμιας- τάσης για στροφή σε χρήση ήπιων μορφών ενέργειας που παράλληλα συνεισφέρει στην βελτίωση ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η συγκριμένη ενεργεία της Δημοτικής Αρχής αποτελεί συνέχεια της απόφασης που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, στις 10 Ιουλίου 2020, μετά από σχετική εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Αργυρόπουλου (Τίτλος Προτεινόμενης Πράξης: «Δράσεις Δημοτικών Ηλεκτροκίνητων Μέσων στον δήμο Πύργου»).

Εκτός της προμήθειας των mini bus η πρόταση του δήμου Πύργου περιλαμβάνει και κατασκευή στάσεων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων που περιλαμβάνεται στην Προτεραιότητας 2 του προγράμματος «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον».

Μιλώντας σχετικά ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνμακόπουλος, δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ πως «Σκοπός μας είναι η θετική επίδραση στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού τα ηλεκτροκίνητα mini-bus προσφέρουν μια περιβαλλοντική φιλική λύση στον τομέα των μεταφορών, συμβάλλοντας στην μείωση των επιζήμιων ρύπων, μιας και η κατανάλωσή τους είναι μηδενική. Παράλληλα επιτυγχάνατε η κάλυψη των μεταφορικών αναγκών των κατοίκων του δήμου μας καθώς και η ασφαλής και εύκολη μεταφορά, ατόμων με ειδικές ανάγκες, ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και γονιών με καροτσάκια, αφού η πρόσβασή σε αυτά γίνεται εύκολα λόγω του χαμηλού δαπέδου τους. Ουσιαστικά μιλάμε για το πρώτο μεγάλο βήμα που κάνει ο δήμος Πύργου στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης προς την οποία οφείλουμε έτσι κι αλλιώς να προχωρήσουμε, συντονισμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά».

Τι περιλαμβάνει η μελέτη

Ειδικότερα η μελέτη, αφορά την προμήθεια τριών καινούργιων Ηλεκτροκίνητων Μίνι Αστικών Λεωφορείων, συμπεριλαμβανομένου και δύο ανεξάρτητων φορτιστών βραδείας φόρτισης και ενός σταθερού σταθμού ταχυ-φόρτισης, κατάλληλων για τη φόρτιση των συσσωρευτών κίνησης που θα φέρουν τα λεωφορεία, σε σημεία επιλογής που θα επιλέξει ο δήμος Πύργου για την αστική και περιαστική χρήση τους, εντός της γεωγραφικής ενότητας του .

Τα μίνι ηλεκτροκίνητα οχήματα θα διαθέτουν σύγχρονη εμφάνιση, και θα είναι ιδιαίτερα ευέλικτα, με μηδέν κατανάλωση εκπομπών ρύπων και στιβαρής κατασκευής. Επίσης θα φέρουν όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις, έτοιμα προς χρήση. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή και τοποθέτηση σε δέκα σημεία στάσεων σε προσδιορισμένες θέσεις κοινοχρήστων χώρων, εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης του Πύργου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 775.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.).

Όλη η επικαιρότητα