Εκπαίδευση Ηλεία

Πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για ίδρυση Ξενόγλωσσης Σχολής Πολιτισμού στην Ηλεία

Η εφ. «Πατρίς», συμμετέχει ενεργά στο κάλεσμα του Πρύτανη κ. Μπούρα.
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτή πρόταση – πρόσκληση μέσω της εφ. «Πατρίς» απευθύνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας προς όλους τους βουλευτές, όλους τους αιρετούς, τους εκπροσώπους φορέων και όποιον το επιθυμεί από την Ηλεία, ώστε να γίνει από κοινού μία συλλογική προσπάθεια για τη διαμόρφωση συγκεκριμένης πρότασης, προκειμένου να δημιουργηθεί στην Ηλεία αυτόνομη σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Η πρόταση του κ. Μπούρα αφορά στην ίδρυση Ξενόγλωσσης Σχολής Πολιτισμού, η οποία θα περιλαμβάνει τμήματα Ολυμπισμού, Ελληνικού Πολιτισμού και Φιλοσοφίας της Αρχαίας Ελλάδας και παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής Μεταπτυχιακών.

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα πρόταση με εξέλιξη και αναγνώριση, αρκεί να σκεφτούμε την παγκόσμια απήχηση που έχει ο Πολιτισμός των προγόνων μας, τη σημασία και συμβολή της Ολυμπίας και της Αρχαίας Ήλιδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την επιρροή τους σε όλους τους λαούς της γης. Άλλωστε η Αρχαία Ολυμπία είναι το αρχαιότερο και ισχυρότερο brand name του πλανήτη το οποίο παραμένει αναξιοποίητο για την Ηλεία.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να βάλει λουκέτο στα τμήματα Σχολών του Πύργου και της Αμαλιάδας προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των κατοίκων της Ηλείας. Μια απόφαση που οδήγησε την Ηλεία ανάμεσα στους 2-3 νομούς της χώρας οι οποίοι στερούνται Πανεπιστημιακής Σχολής.

Χρήστος Μπούρας: Επιβάλλεται η συνεργασία όλων ώστε να επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Ο κ. Μπούρας αναφέρει στην εφ. «Πατρίς»: «Η πρότασή μου είναι ανοιχτή προς όλους και είμαι διατεθειμένος να έρθω στην Ηλεία για να τη συζητήσουμε, είμαι στη διάθεσή σας. Πρέπει να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση, ώστε να τη διεκδικήσουμε στη συνέχεια. Η Ηλεία με την Ολυμπία και τον πολιτισμό της είναι ο ιδανικός τόπος για την ίδρυση αυτής της Σχολής η οποία θα είναι η πρώτη στην Ελλάδα και η 8η του Πανεπιστημίου Πατρών. Επιβάλλεται η συνεργασία όλων μας ώστε να τα καταφέρουμε. Θα είναι Σχολή με μεγάλο ενδιαφέρον για φοιτητές από όλο τον κόσμο. Θα έχει σπουδαία και ενδιαφέροντα τμήματα με παγκόσμια απήχηση, ανάλογη της τουριστικής της επισκεψιμότητας».

Μόνο όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε

Η εφ. «Πατρίς», συμμετέχει ενεργά στο κάλεσμα του Πρύτανη κ. Μπούρα και καλεί με τη σειρά της αιρετούς, συλλόγους και φορείς σε ανοιχτή συζήτηση τη νέα χρονιά, ώστε να προχωρήσει η πρόταση του κ. Πρύτανη και δεσμεύεται ότι θα παρακολουθεί στενά το ζήτημα.

Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον από κανέναν, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Η συνεργασία όλων θεωρείται δεδομένη, μόνο όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, διαφορετικά θα βλέπουμε την Ηλεία μας διαρκώς να βουλιάζει.

Λεζάντα

Χρήστος Μπούρας – Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών

Όλη η επικαιρότητα