Μεσσηνία

Πρόταση υποχρεωτικής φοίτησης προνηπίων στα νηπιαγωγεία του Δήμου Τριφυλίας

Ακούστε το άρθρο

Σε πρόταση για υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα νηπιαγωγεία του Δήμου Τριφυλίας κατέληξε η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο Δημαρχείο Τριφυλίας στην Κυπαρισσίας.

Η Επιτροπή απαρτίζεται από τον Δήμαρχο Τριφυλίας, τον Προιστάμενο Π.Ε. Μεσσηνίας και την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας και στη συνεδρίαση οι δύο Εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τάχθηκαν υπέρ της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα νηπιαγωγεία με τον Δήμαρχο Τριφυλίας να εκφράζει αντιρρήσεις και διαφωνία σύμφωνα και με την επίσημη θέση της ΚΕΔΕ. Η πρόταση για τον Δήμο Τριφυλίας ελήφθη κατά πλειοψηφία με ψήφους 2-1 και από το σχολικό έτος 2018 – 2019 υποχρεωτικά τα προνήπια πρέπει να φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελας ανέφερε: «Συνεδρίασε σήμερα στο δήμο Τριφυλίας η θεσμοθετημένη Επιτροπή με αντικείμενο ν’ αξιολογήσει κατά πόσον οι δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν ν’ αφομοιώσουν παιδιά αντίστοιχα που προβλέπει το πρόγραμμα στους χώρους των σχολείων. Αυτό το οποίο ο δήμος υποστηρίζει είναι ότι η μεταρρύθμιση που πάει να γίνει επειδή δεν είναι ενιαία ταυτόχρονα σε όλη την επικράτεια δεν επιβεβαιώνει τους επιστημονικούς όρους κάτω από τους οποίους γίνεται όλη αυτή η προσπάθεια. Αυτό το οποίο δεν έχει εκτιμηθεί και πρέπει να εκτιμηθεί πριν τις τελικές αποφάσεις είναι κατά πόσον θα δημιουργήσει δυσλειτουργία στη λειτουργία των παιδικών σταθμών με ότι κοινωνικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσει ένα ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων όχι αυτή τη στιγμή αλλά και σε βάθος χρόνου. Αυτή η διαφορετική άποψη που ουσιαστικά είναι κι η άποψη των δήμων καταγράφηκε. Έγινε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση μέσα σ’ ένα πνεύμα συνεργασίας που ούτως ή άλλως υπάρχει με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πάντα προς όφελος της κοινωνίας και των παιδιών μας».

Πηγή: gargalianoionline

Όλη η επικαιρότητα