Αχαϊα Πολιτική

Οι προτάσεις του Σπίρτζη για το σιδηρόδρομο της Πάτρας – Συνάντηση με Πελετίδη

Ακούστε το άρθρο

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Έργων Υποδομής, Παύλος Στάμος, και Αρχιτεκτονικού έργου, Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Χρήστος Κορδάς.

Ο Δήμαρχος έδωσε στον Υπουργό σχετικό φάκελο με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που αναφέρονται στις διεκδικήσεις του, για τα έργα που έχει ανάγκη ο λαός μας και που αποτέλεσαν και αιτήματα της τελευταίας λαϊκής κινητοποίησης (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικές μεταφορές, τραμ, νότια χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου).

Του έδωσε επίσης και τα υπομνήματα της Δημοτικής Αρχής, που αφορούν τη διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα, τη νότια χάραξη της Πατρών – Πύργου, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, την κατάργηση των διοδίων.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι η Δημοτική Αρχή καθορίζει τη στάση της από τη σκοπιά της υπεράσπισης των αναγκών, των δικαιωμάτων, της ζωής της λαϊκής οικογένειας. Ανάγκες που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής, την αναψυχή, την πρόσβαση στη θάλασσα.

Έχοντας αυτό ως αφετηριακή γραμμή, ο Δήμος είναι προσανατολισμένος και συνεχίζει να διεκδικεί την περιμετρική διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα, με κάθετη σύνδεση του Λιμανιού στο ύψος της ιδιοκτησίας του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., και στη Βιομηχανική Ζώνη. Ταυτόχρονα διεκδικούμε την συνέχιση και την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου, από Κάτω Αχαΐα  μέχρι Ψαθόπυργο ή και Αίγιο.

Επί των θέσεων της Δημοτικής Αρχής, για το θέμα της διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής, παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό οι απόψεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα μελετηθούν και θα παρθούν αποφάσεις από τα όργανα του Δήμου.

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος στο έργο της Ολυμπίας Οδού και στις μεγάλες καθυστερήσεις τόνισε πως η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, υλοποιώντας την γενικότερη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν παραδώσει με τις περιβόητες συμβάσεις παραχώρησης και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα στο κεφάλαιο με ληστρικούς όρους.

Αποτέλεσμα, ο λαός που πληρώνει τους επιχειρηματικούς ομίλους για την κατασκευή των έργων, να ξαναπληρώνει για τη χρήση τους.

Η άμεση κατάργηση όλων των διοδίων αποτελεί ώριμο και δίκαιο αίτημα και πρέπει να ικανοποιηθεί τώρα.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό, να επισπευσθούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές Ρίο, Αγ. Βασίλειος, Αραχωβίτικα, Δρέπανο, Ροδινή και Ψαθόπυργος, γιατί η παντελής απουσία αντιπλημμυρικής θωράκισης εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ζωή και την περιουσία των κατοίκων.

Τέλος, ενημέρωσε τον Υπουργό για τις μεγάλες κατολισθήσεις στη Δημοτική Κοινότητα Μοίρα που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό μιας ολόκληρης περιοχής και ζήτησε την υλικοτεχνική υποδομή και οικονομική αρωγή του Υπουργείου, για άμεσες παρεμβάσεις στην οδό.

tempo24.gr

Όλη η επικαιρότητα