Αθλητισμός

Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας Παμπαίδων – Παγκορασίδων: Έρχονται …τα αετόπουλα της ημιαντοχής

Σπουδαίες επιδόσεις και διακρίσεις  μεταλλίων στο πρωτάθλημα Παγκορασίδων Νοτίου Ελλάδας.

Στα 600 μέτρα συμμετείχαν 39 αθλήτριες και τρεις Ηλείες κάνοντας συγκλονιστική την κούρσα. Η προικισμένη αθλήτρια Γεωργία–Μαρία  Δεσπολάρη (προπονητής Σάκης Καίσαρης)  με νέο ατομικό ρεκόρ 1’38’’37 ήταν «ασημένια». Η αθλήτρια συμμετείχε και στον τελικό ακοντισμού και ήταν 7η. Χάλκινο μετάλλιο η  μαχήτρια Ελένη Χριστοπούλου της ΑΓΕ Πύργου με 1’41’’56 επίδοση  Η Πυργιώτισσα αθλήτρια (Γιάννης Παλαιολόγος-προπονητής ) έδωσε μάχη για το χάλκινο πέφτοντας στο νήμα με τρεις ακόμη συναθλήτριές της .Πολύ καλή επίδοση από τη  Λεχαινίτισσα Δήμητρα Φραγκοπανάγου 1’45’’60 που είναι νέο ρεκόρ της. Η αθλήτρια Μαρία-Ανθή Βυθούλκα της Α.Ε Λεχαινών αγωνίστηκε στην έτερη σειρά και πέτυχε 1’48’’22.

Η Δήμητρα Ανδριοπούλου του Αιγίου (καταγωγή από την Αμαλιάδα) παρά την εξαιρετική κούρσα που πραγματοποίησε πέτυχε   κατετάγη 4η με  3’11’19. Η Ελένη Κατσάπη τερμάτισε (ΑΕ Λεχαινών-προπονήτρια Μαίρη Σωτηρακοπούλου)  στην 10η θέση  με τον πολύ καλό χρόνο 3’21’26.

Άλλες διακρίσεις

Η 14χρονη Νίκη Ποϊραζίδη  στον τελικό του μήκους με άλμα 5μέτρα και 16 εκατοστά, ήταν 7η χάνοντας την εθυκαιρία για ένα μετάλλιο.Στα 80 μέτρα ανάμεσα σε  55 αθλήτριες έκανε  10’’88 (ατομικό ρεκόρ)  στον ημιτελικό και στον τελικό σημείωσε χειρότερη επίδοση που την κατέταξε στην 15η θέση.

Η 14χρονη Χριστίνα Γεράση του Κοροίβου Αμαλιάδας  στα 80 μέτρα εμπόδια σημείωσε στον ημιτελικό 13’’03 και κατετάγη με 12’’94 στην 9η θέση στον τελικό ανάμεσα σε 26 αθλήτριες.

Στα 300 μέτρα εμπόδια η  Καλλιόπη Πυλαρινού (Κόροιβος Αμαλιάδας) πέρασε στον τελικό κάνοντας  ατομική επίδοση 50’’56. Στον  τελικό κατετάγη στην 6η θέση με επίδοση 52’’22.

Η 15χρονη Ευγενία Πέππα  (Κόροιβος Αμαλιάδας) στο πένταθλο  σημείωσε στα 80 εμπόδια: 14’’03, στο μήκος :4μ.40 εκατοστά, στη σφαιροβολία 9μ.28 εκατοστά, στον ακοντισμό 23μ.29 εκατοστά και στα 600 μέτρα 1’56’’46. Συγκέντρωσε 3.123 βαθμούς και κατετάγη 10η.

Στα 80 μέτρα ο 14χρονος Λάμπρος Κουτσαβίτης  (Κόροιβος Αμαλιάδας) 9’’93’ κατετάγη 17ος   στους 44 αθλητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα.

Στον ακοντισμό οι Γιώργος Αναστασόπουλος  και  Παναγιώτης Σταματόπουλος  της ΑΕ Λεχαινών δεν έπιασαν τις ατομικές τους επιδόσεις και έμειναν εκτός τελικού, όπως και ο  Δημήτρης Μπελεσιώτης της Ζαχάρως  που θεωρείτο φαβορί για μετάλλιο

*Την αποστολή του Κοροίβου συνόδεψαν  οι δύο προπονητές  Νίκος Καστανάς και Μάνος Ασπραδάκης. Την αποστολή της ΑΕ Λεχαινών η Μαίρη Σωτηρακοπούλου και ο Σπύρος Λειβαδάς στέλεχος του Δ.Σ. του σωματείου. Συνοδός στον Απόλλωνα η έφορος του τμήματος  κ. Λαμπρινή Αναστασοπούλου.  Ο Άρης Καλογερόπουλος  από τη Ζαχάρω και στην ΑΓΕ Πύργου ο Γιάννης Παλαιολόγος

Στα 600 μέτρα η Γεωργία Δεσπολάρη ήταν καταπληκτιή και έχασε το χρυσό μετάλλιο από υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της.
Η Έλενα Χριστοπούλου έδωσε όλες της τις δυνάμεις για να φορέσει το χάλκινο μετάλλιο πέφτοντας κυριολεκτικά το νήμα μαζί με άλλες δύο υναθλήτριές της στα 600 μέτρα.

 Ο Γιώργος Λίμι στην Κύπρο

Οι μεγάλες βολές στο ακόντιο του Γιώργου Λίμι  του ΝΟ ΖΑΧΑΡΩΣ  τον έθεσαν εντός εθνικής ομάδας Παίδων στη συνάντηση που θα γίνει στην Κύπρο μεταξύ αθλητών και αθλητριών Ελλάδας και Κύπρου. Η συνάντηση θα γίνει στη Λευκωσία και αφορά αθλητές και αθλήτριες που δε συμμετέχουν στα Βαλκανικά και Ευρωπαϊκά πορωταθλήματα αλλά αφορούν αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Κ18 που δεν έχουν φορέσει το εθνόσημο. Ο αθλητής του Άρη Καλογερόπουλου θα μεταβεί στη μεγαλόνησο τη Δευτέρα 23 Ιουλίου και οι αγώνες θα διεξαχθούν  την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Ιουλίου. Η Ελληνική ομάδα θα συμμετάσχει με δύο αθλητές και αθλήτριες σε κάθε αγώνισμα.

Ο Γιώργος Λίμι φέτος έχει βολές στα 60 μέτρα στον ακοντισμό, εδώ διακρίνεται με τον Μπεκτάς, τον  πατέρα του.

Βασιλική Ντούση

Άλμα στα 5 μέτρα και 74 εκατοστά  στο μήκος

Η Βασιλική Ντούση,  στα Αέτεια που έγιναν  το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, κατέλαβε τη 2η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ στο άλμα εις μήκος με 5μ.74 εκ.  η τέως αθλήτρια του Απόλλωνα Πύργου που πήρε μετεγγραφή λόγω σπουδών (ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης) στον  ΓΑΣ Αλεξάνδρειας, φέτος έχει κάνει  υψηλές επιδόσεις σε μήκος και τριπλούν προετοιμαζόμενη για το Πανελλήνιο της κατηγορίας της . «Είμαι ικανοποιημένη και πιστεύω ότι μέχρι τέλος περιόδου θα έχω βελτιωθεί ακόμη. Ευχαριστώ τον προπονητή μου τον κ. Πάντο αλλά και την οικογένειά μου, που με στηρίζει…»

Η Βασιλική Ντούση  στη διάρκεια του αγώνα των Αέτειων.

Όλη η επικαιρότητα