Αθλητισμός

Πρωταθλήτριες Ευρώπης στο πόλο οι «χρυσές» Νεάνιδες

ppolo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο πόλο κατέκτησε (και πάλι) η Εθνική νεανίδων, κερδίζοντας 8-5 την Ισπανία στον τελικό που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κατακτήσει και τον παγκόσμιο τίτλο στο ίδιο ηλικιακό γκρουπ (σ.σ. γεννημένες το 1996)! Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ολλανδία.

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να ολοκληρώσει το ημίχρονο προηγούμενη με 4-2, ενώ τα πράγματα δεν άλλαξαν στο τρίτο οκτάλεπτο παρά την πίεση των «φούριας ρόχας» χάρις στην Ιωάννα Σταματοπούλου.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα δύο γκολ τα πράγματα ήταν εύκολα για τις παίκτριες του Γιώργου Μορφέση που έφτασαν εύκολα στο τελικό 8-5, χαρίζοντας στο ελληνικό πόλο ακόμα μία μεγάλη επιτυχία.

Έτσι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επανέλαβε την επιτυχία του 2011 στη Μαδρίτη και κατέκτησε τον τίτλο για τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού (το τρόπαιο είχε «ντυθεί» στα γαλανόλευκα και το 2001 στο Μάντσεστερ, ενώ ένα χρόνο αργότερα η ελληνική ομάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό στην κατηγορία νέων γυναικών στο Λουλ).

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-2, 1-2

Τα γκολ της ελληνικής ομάδας: Β. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ε. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2, Καλογεράκου 2

Τα γκολ των Ισπανίδων: Αμπεγιάν Βάγιε 1, Γκονθάλεθ Λόπεθ 3, Τριβίνο Γκονθάλεθ 1

Πρωταθλήτριες Ευρώπης είναι οι: Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Σώρα, Μίλβα Καλογεράκου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ελένη Ξενάκη, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Βάσω Πλευρίτου, Ειρήνη Πάτρα, Μαρία Πάτρα, Σοφία Νανούση, Άννα Μαμόγλου, Βιργινία Νιαρχάκου. Οι πέντε πρώτες ήταν «χάλκινες» στο παγκόσμιο νέων γυναικών που έγινε στον Βόλο. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η Ελευθερία Πλευρίτου και η Ελένη Ξενάκη είχαν στεφθεί παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο Περθ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγή: www.in.gr

Όλη η επικαιρότητα