Πολιτισμός

«Πρώτη γεύση» από Αρχαία Ολυμπία εν όψει της Ολυμπιάδας του 2016 (VIDEO)

rio011.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας – την Άνοιξη του 2016 στην Αρχαία Ολυμπία – για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Ριο 2016» με επικεφαλής τον πρόεδρο Κάρλος Νούζμαν και του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά και των συνεργατών του, χθες το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.


   Την αντιπροσωπεία της Βραζιλίας υποδέχτηκε στο Δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς, με τον αναπληρωτή Δήμαρχο Γιώργο Δεββέ και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πανάγο Παντελάκο. Μαζί τους ήταν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Γιάννης Καρράς και σκοπός της συνάντησης και συνεργασίας των δυο πλευρών, ήταν η έναρξη των απαιτούμενων διεργασιών για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των δράσεων και εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα την Άνοιξη του 2016 για το σημαντικό αυτό γεγονός για τον Ολυμπισμό και τον Αθλητισμό.

Ασφάλεια, Πολιτιστικές Δράσεις, Χρονοδιαγράμματα

   Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, συζητήθηκε η πιθανή ημερομηνία Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, θέματα ασφάλειας καθώς και περαιτέρω δράσεις πολιτιστικές και αθλητικές οι οποίες μπορούν να λάβουν χώρα κατά την περίοδο της Τελετής Αφής και δη τις ημέρες πριν την μεγάλη ημέρα, με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων, μαθητών και αθλητών, τόσο από την Ολυμπία και στην Ελλάδα συνολικά, όσο και από τη Βραζιλία.

   Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Κοτζιάς στο καλωσόρισμα του προς τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων κ. Νούζμαν και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας αναφέρθηκε στις Παγκόσμιες Αξίες που διαχρονικά πρεσβεύει η Αρχαία Ολυμπίας καθώς και τα μηνύματα Ειρήνης και Συναδέλφωσης των Λαών που «ταξιδεύουν» ανά την υφήλιο μαζί με την Ολυμπιακή Φλόγα. Χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι η «Δημοτική Αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της Τελετής Αφής» και ευχήθηκε, η όλη διοργάνωση των Αγώνων του Ρίου να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. «Εύχομαι η φλόγα της Ολυμπίας να παραμείνει άσβεστη στην ψυχή σας και μετά το τέλος των Αγώνων που θα διοργανώσετε, για να σας εμπνέει και να σας καθοδηγεί», κατέληξε ο κ.Κοτζιάς.

   Από την πλευρά του ο Κάρλος Νούζμαν, ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή για την εγκάρδια υποδοχή και τη ζεστή φιλοξενία στην πόλη της Ολυμπίας και επισήμανε την αναγκαιότητα έναρξης μία συνεχούς συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή, ενώ κάλεσε και τον Δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των αγώνων, στο Ρίο, το καλοκαίρι του 2016.


Επιμέλεια Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα