Ηλεία

Πρωτιά για ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις εκλογές του ΤΕΙ Πύργου!

ekloges.jpg
Ακούστε το άρθρο

 H ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΤΕΙ Πύργου αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις χθεσινές εκλογές των τμημάτων «Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» και «Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων» του ΤΕΙ στον Πύργο. Τα πρώτα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν αργά χθες το βράδυ.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 7:15 το πρωί της Τετάρτης –οπότε και άνοιξαν οι κάλπες– αλλά η μεγάλη προσέλευση ξεκίνησε μετά τη μία το μεσημέρι και κορυφώθηκε το απόγευμα, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες στις 19:00. Η διαδικασία κύλησε ομαλά και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα. Οι σπουδαστές άρχισαν να ψηφίζουν από νωρίς το πρωί αλλά η μεγαλύτερη προσέλευση παρατηρήθηκε μετά το μεσημέρι και μέχρι την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες, είχαν ψηφίσει συνολικά 216 φοιτητές, δηλαδή 48 λιγότεροι από πέρσι. Αριθμός όμως που χαρακτηρίστηκε ικανοποιητικός από τους εκπροσώπους των παρατάξεων, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στο ΤΕΙ λόγω του Σχεδίου «Αθηνά».

Τα αποτελέσματα…

Σύμφωνα με τα εγγεγραμμένα ονόματα των σπουδαστών στο τετράδιο πρακτικών των εκλογών, ψήφισαν συνολικά 216  σπουδαστές.

Από τα 216 ψηφοδέλτια, τα 202 ήταν έγκυρα ενώ βρέθηκαν και 14 άκυρα/λευκά.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΤΕΙ Πύργου με 93 ψήφους καταλαμβάνοντας 3 έδρες και ακολούθησαν η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας με 79 ψήφους και 3 έδρες και η Αριστερή Ενότητα με 53 ψήφους και 1 έδρα. Το νέο Δ.Σ θα συγκροτηθεί σε σώμα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

 

Όλη η επικαιρότητα