Ηλεία

Πρωτιά για την Πρωτοβουλία Οδοντιάτρων Ηλείας – Ποιοι εξελέγησαν στο νέο ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Την εμπιστοσύνη τους στην «Πρωτοβουλία Οδοντιάτρων Ηλείας» ανανέωσαν για τρία ακόμα χρόνια οι οδοντίατροι του νομού, στις χθεσινές εκλογές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας, οι οποίες διεξήχθησαν χθες από τι 9 π.μ. ως τις 3μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου στον Πύργο.

Η Πρωτοβουλία Οδοντιάτρων Ηλείας, με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο Αλέκο Γαλανόπουλο, έλαβε 50 ψήφους έναντι 37 της Σύγχρονης Οδοντιατρικής Πορείας, με επικεφαλής, τον Γεράσιμο Κουμουνδούρο. Συνολικά ψήφισαν 89 άτομα και βρέθηκαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Σε καλό κλίμα διεξήχθησαν οι εκλογές στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας

Το νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο απαρτίζουν οι:

(πλειοψηφία)

Γαλανόπουλος Αλέκος

Μουστάκη Αικατερίνη

Κωνσταντόπουλος Κων/νος

Παπαγεωργακόπουλος Περικλής

(μειοψηφία)

Σπίνος Πέτρος

Κουμουνδούρος Γεράσιμος

Γεωργιόπουλος Ηλίας

Παρών και ο πρόεδρος του ΓΝ Ηλείας, Κ.Διαμαντόπουλος, ο οποίος άσκησε το εκλογικό δικαίωμα ως μέλος του συλλόγου

Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέγονται τακτικά μέλη οι: Ξυνής Αλκιβιάδης, Πανουτσοπούλου Κανέλλα και Τσαούση Σωτηρία, ενώ αναπληρωματικά μέλη ο Χρ. Αθανασόπουλος, η Αθηνά Δαλιάνη και η Μάρθα Παρνασσά.

Στην κάλπη για τους εκπροσώπους της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, νικήτρια αναδείχθηκε η Σύγχρονη Οδοντιατρική Πορεία με 48 ψήφους, εκλέγοντας εκπρόσωπο τον Πέτρο, Σπίνο, έναντι 37 της Πρωτοβουλίας Οδοντιάτρων Ηλείας, η οποία εξέλεξε εκπρόσωπο τον Ανδρέα Μπούρα.

«Θηλιά» από φόρους και εισφορές

Ο Αλέκος Γαλανόπουλος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της τριετούς θητείας του στην προεδρία του συλλόγου, λέγοντας ότι διοργανώθηκαν αρκετές ημερίδες και συνέδρια με στόχο την επιστημονική ενημέρωση των οδοντιάτρων της Ηλείας και τόνισε ότι για πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με πολλούς συλλόγους και φορείς της Ηλείας με αφορμή τον «βραχνά» των απορριμμάτων.

«Μας ένωσαν τα σκουπίδια», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο σύλλογο επιδεικνύει και κοινωνικό πρόσωπο, καθώς τα μέλη του έχουν «υιοθετήσει» όλα τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού», παρέχοντας οδοντιατρικές πράξεις δωρεάν μέχρι να ενηλικιωθούν. Όσον αφορά τα προβλήματα του κλάδου,  ο κ.Γαλανόπουλος στάθηκε στην οικονομική κρίση.

«Η εποχή για τους οδοντιάτρους είναι όπως και για όλα τα επαγγέλματα. Ακόμα κρατάμε και δεν έχουμε μηδενιστεί, αλλά όπως δείχνει η οικονομική συγκυρία, δυσκολευόμαστε διαρκώς να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της εποχής. Ένας οδοντίατρος δουλεύει μόνος του, ενώ πέρα από τη μοναξιά μας, το φορολογικό-ασφαλιστικό είναι βαρύ. Πληρώνουμε 31% εισφορές συν 29-30% φόρο εισοδήματος. Είναι πάρα πολλά τα έξοδα, ενώ και οι τιμές έχουν κατέβει λόγω έλλειψης χρημάτων από τους πολίτες», σημείωσε στην εφ.«Πατρίς».

Ο επικεφαλής της Σύγχρονης Οδοντιατρικής Πορείας, Γεράσιμος Κουμουνδούρος, δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» πως οι οδοντίατροι της Ηλείας εκλέγουν εκπροσώπους σ σε κλίμα ενότητας, στηλιτεύοντας το εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δρουν.

Σε καλό κλίμα διεξήχθησαν οι εκλογές στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας

«Μας ενώνουν τα προβλήματα, και κυρίως το δύσκολο οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον που βιώνουμε καθημερινά, αλλά και η διάθεση να προσφέρουμε στην κοινωνία που δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα. Το φορολογικό και το ασφαλιστικό είναι προβλήματα στα οποία θα προσπαθήσουμε  να βοηθήσουμε και να δώσουμε λύσεις στους συναδέλφους μας», ανέφερε ο κ.Κουμουνδούρος.

Όλη η επικαιρότητα