Ηλεία

Πρωτιά Κατσώλη στις εκλογές των αστυνομικών Ηλείας – Ποιοι εκλέγονται στο νέο ΔΣ και αντιπρόσωποι στην ΠΟΑΣΥ

Η «Νέα Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών», της οποίας ηγείται ο Γρηγόρης Κατσώλης, ήταν η νικήτρια παράταξη στις εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, που διεξήχθησαν χθες και προχθές στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας στον Πύργο, λαμβάνοντας 141 ψήφους και ποσοστό περίπου 47%.

Δεύτερος σε ψήφους συνδυασμός αναδείχθηκε το «Ενωτικό Συνδικαλιστικό Κίνημα Αστυνομικών» (ΕΣΚΑ), του οποίου ηγείται ο Παναγιώτης Ζώντος, με  77 ψήφους και ποσοστό περίπου 25,6%.

Τρίτη παράταξη αναδείχθηκε η Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών, της οποίας ηγείται ο Ηλ.Παναγούλης, με 70 ψήφους και ποσοστό 23,3%.  Η Ενιαία Αστυνομική Συνεργασία του Β. Βέρρα και του Αναστ. Γκότση πήρε 12 ψήφους.

Συνολικά ψήφισαν 302 αστυνομικοί, ενώ βρέθηκαν δύο λευκά/άκυρα.

Με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, η παράταξη Κατσώλη καταλαμβάνει τρεις έδρες στο νέο ΔΣ, και από δύο οι παρατάξεις Ζώντου και Παναγούλη. Ο συνδυασμός Βέρρας μένει εκτός.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση της σταυροδοσίας, το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζουν οι:

Κατσώλης Γρ. (ΝΣΚΑ)

Ντόμαρης Ιωάν. (ΝΣΚΑ)

Παναγιωτούλιας Επαμ.  (ΝΣΚΑ)

Ζώντος Παν. (ΕΣΚΑ)

Χαρίτος Αντ. (ΕΣΚΑ)

Παναγούλης Ηλ.  (ΕΚΑ)

Αχτύπης Μαρ. (ΕΚΑ)

Το νεοεκλεγέν ΔΣ αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες για να εκλέξει το νέο προεδρείο.

Στην κάλπη για τους αντιπροσώπους της ΠΟΑΣΥ, η ΝΣΚΑ έλαβε 124 ψήφους, το ΕΣΚΑ 100 και η ΕΚΑ 66. Από την ΝΣΚΑ εκλέγονται ο Π. Νεοφώτιστος, ο Δ. Δέρβος και ο Δ. Παρτάλης, από το ΕΣΚΑ ο Π. Ζώντος και ο Αντ. Χαρίτος, και ο Κοτσώνης από το ΕΚΑ.

Στο Συμβούλιο Μεταθέσεων η ΝΣΚΑ έλαβε 117 ψήφους, η ΕΚΑ 82 και το ΕΣΚΑ 80. Εκπρόσωπος κλέγεται ο Π. Καρούμπαλης από τη ΝΣΚΑ, με αναπληρωτή τον Αντ. Κυριακόπουλο.

Όλη η επικαιρότητα