Εκπαίδευση Ηλεία

Το πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία της Ηλείας – Τι γίνεται με τη μεταφορά των μαθητών

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και την διανομή των βιβλίων ξεκινά σήμερα, η νέα σχολική χρονιά για όλους του μαθητές της χώρας, με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να δηλώνει «Τα σχολεία ανοίγουν αύριο με τις καλύτερες συνθήκες. Αύριο θα είναι μία ευχάριστη μέρα», ευρισκόμενος στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωναν ότι όλα είναι στη θέση τους: Από τα βιβλία που παραδόθηκαν στην ώρα τους έως τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους αμέσως.

Ρεκόρ προσλήψεων

Με τις 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών – αριθμός που αποτελεί ρεκόρ – έχουν καλυφθεί τα κενά των Δημοτικών σχολείων σε τέτοιο βαθμό, ώστε δίδεται η δυνατότητα να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή ο θεσμός των Ολοήμερων. Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν καλυφθεί τα κενά των βασικών ειδικοτήτων (μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι κ.λπ.) και εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να καλυφθούν και οι δευτερεύουσες ειδικότητες.

Στην Ηλεία, προσλήφθηκαν 329 εκπαιδευτικοί – γενικής και ειδικής εκπαίδευσης – για την κάλυψη των λειτουργικών κενών στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια – γενικά και επαγγελματικά – καθώς και στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής. Μάλιστα τα δυο Υπηρεσιακά Συμβούλια, το ΠΥΣΠΕ και το ΠΥΣΔΕ, συνεδρίασαν το Σάββατο και τοποθέτησαν τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία που υπήρχαν κενά (σ.σ κάποιοι τοποθετήθηκαν προσωρινά, και θα υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις από σήμερα) ώστε σήμερα όλοι να είναι στις θέσεις και το κουδούνι να χτυπήσει σε όλα τα σχολεία της Ηλείας.

Η μεταφορά των μαθητών

Όσον αφορά το «κεφάλαιο» της μεταφοράς των μαθητών, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ελπίδα ότι από σε ποσοστό 80%, η εκτέλεση των δρομολογίων θα γίνει κανονικά. «Τα νέα δρομολόγια – για τα παιδιά που φέτος ξεκινούν το σχολείο ή για κάποια δρομολόγια που έχουν τροποποιηθεί επειδή άλλαξε η κατοικία του μαθητή – είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζεται κάθε χρόνο και αυτό θα γινόταν ακόμα και στην περίπτωση που θα ήταν ολοκληρωμένος και ο διαγωνισμός. Για αυτή την κατηγορία, θα πρέπει τις επόμενες μέρες να έχουν υπομονή και οι διδάσκοντες και οι γονείς προκειμένου να διαπιστώσουμε το πρόβλημα και να δούμε πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από τα δρομολόγια και στην περίπτωση που δεν μπορεί να βρεθεί λύση, θα πρέπει να διατρέξουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα τις διαδικασίες για να τοποθετηθούν νέα δρομολόγια με νέους μεταφορείς», δήλωσε  μεταξύ άλλων ο κ.Γεωργιόπουλος.

Όσον αφορά τα δρομολόγια τα οποία οι μεταφορείς αρνούνται να εκτελέσουν, αφού – σύμφωνα με πληροφορίες – δεν έχουν πληρωθεί από τον Σεπτέμβρη του 2016, αυτό είναι κάτι που θα διαπιστωθεί σήμερα, για το αν θα γίνουν ή όχι τελικά.

Όλη η επικαιρότητα