Πολιτική

Πρώτο βήμα για το «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» από τον Κυρ. Μητσοτάκη!

Η «Ολυμπία Οδός» θα επικαιροποιήσει τις μελέτες και θα προτείνει εφικτές και συμβατές λύσεις με την απόφαση του ΣτΕ για τα 22 χιλιόμετρα του Καϊάφα.
Ακούστε το άρθρο

Ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα που προέκυψαν από την χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα την υλοποίηση του δρόμου «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν οι προοπτικές υλοποίησης του έργου και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τελικό στόχο τη χρηματοδότησή του το επόμενο διάστημα. Όλα αυτά μάλιστα, όπως επισημάνθηκε ξανά θα πρέπει να γίνουν τάχιστα και χωρίς καθυστερήσεις.

Όπως τονίστηκε σχετικά, η κατεύθυνση είναι η “Ολυμπία Οδός” στην σύμβαση παραχώρησης της οποίας εντάσσεται ο οδικός αυτός άξονας να προχωρήσει άμεσα σε επικαιροποιήσεις των μελετών που υπάρχουν για το τμήμα αυτό και να μπει στη διαδικασία να εξετάσει τις πιθανές λύσεις με ρεαλιστικό πρόσημο για τα 22 χιλιόμετρα που υπάρχει εμπλοκή από το ΣτΕ με το πέρασμα του δρόμο από τη λίμνη Καϊάφα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Χρυσομάλλης Μίλτος, Μαντάς Περικλής καθώς και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, Αυγερινοπούλου Διονυσία και Νικολακόπουλος Ανδρέας.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο έργο επιδεικνύει διαχρονικά προσωπικό ενδιαφέρον ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος όμως απουσίαζε από την σύσκεψη όπως και ο Κώστας Τζαβάρας ο οποίος με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό αναφέρθηκε στους λόγους της απουσίας του.

Oι αποφάσεις για το έργο

Όσον αφορά στα ζητήματα που σχετίζονται με τον άξονα εκείνο που προκύπτει μετά τη συνάντηση είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να κατασκευαστεί το έργο, ωστόσο, προκειμένου να φτάσουμε μιλάμε για ρεαλιστικές πιθανότητες θα πρέπει να προχωρήσουν σημαντικά ζητήματα, τα οποία απαιτούν χρόνο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη σύσκεψη η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες για την κατασκευή του άξονα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα έχει η Ολυμπία Οδός, η οποία είναι ο παραχωρισιούχος του οδικού άξονα Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος.

Οι μελέτες θα απαντήσουν σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το έργο, όπως τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον άξονα ως ενιαίο έργο κάτι που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και διαψεύδει τα σενάρια που ήθελαν να εξετάζονται λύσεις τμηματικής κατασκευής του. Ένα κρίσιμο ζήτημα, το οποίο μένει να απαντηθεί από τις μελέτες, είναι και αυτό που σχετίζεται με την απόφαση του ΣτΕ, που αφορά τμήμα το εν λόγω δρόμου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Καϊάφα.

Τέλος, από τις μελέτες θα εξαρτηθεί το κόστος κατασκευής του έργου και στη συνέχεια θα δοθούν απαντήσεις και σε σχέση με τη χρηματοδότηση του άξονα, αλλά αυτά τα ζητήματα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι σε δεύτερο πλάνο, δεδομένου ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το πρώτο βήμα.

Παναγιώτης Νίκας, περιφερειάρχης Πελοποννήσου

«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ έγινε το πρώτο βήμα»

«Αυτά που άκουσα, θα ήθελα να τα είχα ακούσει στην Ηλεία, αλλά ας είναι! Έγινε μία δημιουργική συνάντηση και όλα όσα ειπώθηκαν ήταν ορθολογικά και ακριβή. Το θέμα παραπέμπεται άμεσα στον παραχωρησιούχο προκειμένου να κάνει την μελέτη επικαιροποίησης μιας και η υπάρχουσα μελέτη μετρά πάνω από 16 χρόνια, άρα είναι ανεπίκαιρη και χρειάζεται νέα περιβαλλοντική μελέτη.

Το γεγονός ότι αποφασίστηκε να υπάρξει κινητικότητα σ το έργο και να ενταχθεί στον Εθνικό Σχεδιασμό ολοκλήρωσης έργων οδοποιίας είναι πολύ σημαντικό για την Δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Αναφέρομαι και στην Κρήτη γιατί είναι βέβαιο πως τα  φορτηγά της Κρήτης θα επιλέγουν την συγκεκριμένη διαδρομή, κάτι που σημαίνει πως θα έχουμε καθημερινή και μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Θα παρακολουθούμε και θα ενημερωνόμαστε για την μελέτη σε όλα τα στάδια και όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία. Δεσμευτήκαμε για το μείζον και έγινε το πρώτο βήμα. Ενδεχομένως να μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Νεκτάριος Φαρμάκης, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

«Σε τροχιά υλοποίησης το Πύργος –Τσακώνα»

«Λίγο μετά την έναρξη των εργασιών της Πατρών – Πύργου μία νέα θετική εξέλιξη για την Ηλεία, αλλά και τη Δυτική Ελλάδα συνολικά, προέκυψε κατά τη σύσκεψη εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο οδικός άξονας Πύργου – Τσακώνας τίθεται σε τροχιά υλοποίησης και μάλιστα, με μεγάλες ταχύτητες, καθώς ακριβώς αυτή η παράμετρος διασφαλίζεται από την ανάθεση της μελέτης του έργου από την «Ολυμπία Οδό».

Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η συγκεκριμένη εξέλιξη, αφενός γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί αναπόσπαστη συνέχεια ενός ολοκληρωμένου οδικού άξονα που θα συνδέει τη βόρεια και δυτική Πελοπόννησο και αφετέρου γιατί, φαίνεται ότι με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον και τις αποφάσεις του ΣτΕ, μπορεί παράλληλα να δημιουργηθεί ένα πολύ σημαντικό έργο προσπελασιμότητας και ανάπτυξης».

Διονυσία Αυγερινοπούλου, βουλευτής Ηλείας ΝΔ

«Έργο εθνικής και ευρωπαϊκής σημασίας»

«Η σύσκεψη αυτή ήρθε σε συνέχεια της επιτυχημένης πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την επανέναρξη της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού ως προς το τμήμα «Πάτρα – Πύργος».Κατά την σύσκεψη συζητήσαμε όλες τις διαστάσεις της κατασκευής του έργου από τον Πύργο έως το Καλό Νερό και από το Καλό Νερό έως την Τσακώνα, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών θεμάτων, μεταφέραμε τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας και δόθηκαν από την Κυβέρνηση οι απαραίτητες κατευθύνσεις για να ξεκινήσει άμεσα η επικαιροποίηση των μελετών με τελικό στόχο τη χρηματοδότηση και την επανέναρξη του έργου. Αναμένουμε την επόμενη συνάντηση κατά την οποία θα συζητήσουμε την εξέλιξη επί των μελετών αυτού του σημαντικού έργου με γνώμονα την οδική ασφάλεια και την ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου. Πρόκειται για έργο εθνικής και ευρωπαϊκής σημασίας, καθώς με την κατασκευή του Τμήματος Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα θα ολοκληρωθεί το δι-ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών στην Πελοπόννησο.

Καθίσταται σαφές ότι ο Νομός Ηλείας βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο του έργου της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη των υποδομών του».

Ανδρέας Νικολακόπουλος, βουλευτής Ηλείας ΝΔ

«Δρομολογείται ο σχεδιασμός ενός ακόμη μεγάλου έργου για την Ηλεία»

«Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοοτάκη, ξεκινά ο σχεδιασμός ενός ακόμη μεγάλου έργου υποδομής , που επί σειρά ετών είχε αφεθεί στην τύχη του αφού ως γνωστόν είχε ακυρωθεί από το ΣτΕ η μελέτη για ένα τμήμα του έργου.

Μετά το ξεμπλοκάρισμα και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου  σύγχρονου αυτοκινητόδρομου ‘Πατρών-Πύργου’, τις παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο και την αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου  ‘Πύργος- Καλό Νερό’, ξεκινά ο σχεδιασμός και για τον οδικό άξονα  ‘Πύργος- Καλό Νερό-Τσακώνα’.

Τεσσεράμισι χρόνια επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε γίνει τίποτα απολύτως για το συγκεκριμένο δίκτυο, δεν προχώρησε καμία μελέτη για το τμήμα που είχε ακυρωθεί και δεν επικαιροποιήθηκε καμία από τις προηγούμενες.

Πλέον, προχωρά η σύνταξη μελέτης καθώς και η επικαιροποίηση υφιστάμενων μελέτων και η εκπόνηση μελέτης ανάλυσης κόστους- οφέλους.

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αδράνειας λοιπόν, δρομολογείται ο σχεδιασμός ενός ακόμη μεγάλου έργου για την Ηλεία.

Πρέπει βέβαια να γίνει αντιληπτό ότι απαιτείται χρόνος και υπομονή για να προχωρήσουν  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, τις οποίες θα παρακολουθούμε στενά».

Γιάννης Λαμπρόπουλος, βουλευτής Μεσσηνίας ΝΔ

«Ζωντανή η προοπτική για την κατασκευή του Οδικού Άξονα»

«Εξετάστηκαν οι προοπτικές υλοποίησης του έργου και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τελικό στόχο την χρηματοδότησή του, το επόμενο διάστημα.

Η συνάντηση και η όλη συζήτηση, δηλώνουν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και την επιθυμία του Πρωθυπουργού, ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική για την κατασκευή του Οδικού Άξονα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα έτη 2006 και 2007 με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Οδικός Άξονας είχε δημοπρατηθεί και κυρωθεί στη Βουλή η Σύμβαση, για την υλοποίηση του έργου με Σύμβαση Παραχώρησης από την Ολυμπία Οδό.

Ωστόσο, η ανεύθυνη προσφυγή κάποιων λίγων στο ΣτΕ, ακύρωσε το έργο, αφού μετά την απόφαση, αποχώρησαν οι Τράπεζες Ελληνικές και ξένες, που θα χρηματοδοτούσαν το έργο.

Στη συνέχεια, το 2013, απεντάχθηκε από τη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, το τμήμα Τσακώνα-Καλό Νερό-Πύργος-Πάτρα, για να διορθωθεί το λάθος με την επανένταξή του, πέρυσι τον Νοέμβριο».

Mίλτος Χρυσομάλλης, βουλευτής Μεσσηνίας ΝΔ

«Λύση για την οδική ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος»

«Η συνάντηση εργασίας ανέδειξε το ενδιαφέρον που υπάρχει για το τμήμα που μένει από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα. Υπάρχει βέβαια και η απόφαση του ΣτΕ για τον Καϊάφα και πρέπει να δούμε κατά πόσο μπορεί να γίνει δεκτή μια εναλλακτική πρόταση.

Εννοείται πως σε αυτό το διαμάντι της περιοχής όπως είναι ο Καϊάφας δεν μπορεί να γίνει περιβαλλοντική έκπτωση αλλά όπως έχει αποδειχτεί και σε άλλες περιπτώσεις στην Ευρώπη πρέπει να βρούμε μια λύση που θα συμβαδίσει η οδική ασφάλεια με την προστασία του περιβάλλοντος. Θα είναι πολύ σημαντικός ένας δρόμος που θα συνδέσει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με την Αρχαία Ολυμπία τόσο για την Μεσσηνία όσο και για την Ηλεία. Το βασικό είναι να γίνουν οι μελέτες και μετά για την  χρηματοδότηση του έργου σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή όπως η Νοτιοδυτική Πελοπόννησος  μπορεί να προκύψουν δεδομένα που θα οδηγήσουν στην κατασκευή του έργου».

Περικλής Μαντάς, βουλευτής Μεσσηνίας ΝΔ

«Υπάρχει η πολιτική βούληση για την υλοποίηση του έργου»

«Τέθηκαν οι βάσεις ώστε το διαχρονικό αίτημα της Μεσσηνίας και της Ηλείας για την αναβάθμιση του οδικού άξονα “Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα” να λάβει σάρκα και οστά. Έγινε σε όλους μας φανερό για άλλη μια φορά ότι το συγκεκριμένο οδικό τμήμα δεν έχει ξεχαστεί και ότι ιεραρχείται ψηλά στις κυβερνητικές προτεραιότητες. Η σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, παρήγαγε δύο ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Αφενός δόθηκε η ξεκάθαρη εντολή για ωρίμανση όλων των μελετών που αφορούν στο έργο, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε στη διάθεσή μας ένα σαφές και πλήρες σχέδιο υλοποίησης. Αφετέρου ξεκινά μια αναγκαία διαδικασία διερεύνησης όλων των διαθέσιμων επιλογών και πρόσφορων τρόπων με τους οποίους μπορούμε να ξεπεράσουμε το ζήτημα έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων στο ύψος των Λουτρών Καϊάφα, οι οποίοι είχαν απορριφθεί στο παρελθόν. Μετά τις εξελίξεις αυτές  μπορούμε όλοι μας να είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει η ξεκάθαρη πολιτική βούληση να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού οδικού έργου».

Όλη η επικαιρότητα