Εκκλησία Ηλεία

Πρωτοχρονιά 2018 εις τον Άγιο Σπυρίδωνα Πύργου

«Καινούριος χρόνος πάλι ξημέρωσε, λάμπει ο σκοτισμένος ουρανός,
μ’ ελπίδες ο Θεός να τον χρυσώνει και να’ ναι ευτυχισμένος και καλός!!».
Μέσα στην πανευφρόσυνη και χαροποιό περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου, κατά την οποία «οι ουρανοί αγάλλονται και χαίρει η φύσις όλη», εορτάστηκαν  εις τον επικαίρως ανθοστόλιστο Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με Ιεροπρέπεια αλλά και Εκκλησιαστική ευταξία, η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Ιησού Χριστού, η οποία συνδέει τις δύο μεγάλες και λαμπρές Δεσποτικές εορτές των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, καθώς επίσης η Ιερή Μνήμη του Μεγάλου  Ιεράρχου της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Ουρανοφάντορος και η ανατολή του Νέου ενιαυτού της Χρηστότητος του Κυρίου, Σωτηρίου Έτους 2018!
Εις το τέλος της Πρωτοχρονιάτικης Ευχαριστιακής Σύναξης, αναγνώσθηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, το οποίο αναφέρει τα εξής: «Χριστιανοί μου αγαπητοί, Νέος χρόνος σήμερα και όλοι θέλουμε και ευχόμεθα να είναι τα χρόνια μας πολλά. Γιατί έτσι άθελά μας εκφράζουμε την αλήθεια, ότι ο Τριαδικός Θεός ημών, ο Δημιουργός του παντός και του ανθρώπου, έπλασε τον άνθρωπον να ζει πολλά χρόνια, να μη πεθαίνει ποτέ, εφ’ όσον βέβαια  θα ζούσε ενωμένος με τον αιώνιον Δημιουργόν Θεόν . Ο άνθρωπος όμως  απομακρύνθηκε από τον Θεόν και έτσι αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας του, μπήκαν μέσα στο DNAτου και γονίδια της φθοράς και  φυσικά πλέον  οδηγείται  προς τον θάνατο, ο οποίος θάνατος επετράπη από τον Θεόν Πατέρα μας, “ίνα μη το κακόν αθάνατον γένηται”. Όμως ο Θεός δεν μας άφησε μακριά Του. Έστειλε τον Μονογενή Του Υιόν “ίνα πας ο πιστεύων εις αυτόν μη απόλλυται αλλ’ έχει ζωήν αιώνιον”. Έτσι λοιπόν ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος, ενωμένος με τον Χριστόν, αποκτά όχι μόνον ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ αλλά αιώνια και συγχρόνως  γίνεται ωφέλιμος  για τον συνάνθρωπον και το περιβάλλον του. Τότε όμως  ο καινούργιος χρόνος είναι και  δια τον καθένα μας ευλογημένος, αποδοτικός και ωφέλιμος. Τέτοιο  έτος  εύχομαι να είναι και το 2018, δι’ όλους μας. Σας το εύχομαι ολόψυχα».
Εν συνεχεία ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα της Ενορίας μας, υπό του οικείου Εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα και διανεμήθηκαν εις τους Εκκλησιαζομένους, μαζί με την Βασιλόπιτα και τα Ημερολόγια της Ιεράς  Μητροπόλεώς μας για το Νέο έτος. 
Κατά την εορταστική  αυτή Πρωτοχρονιάτικη Σύναξή μας, υπήρξε αθρόα η προσέλευση των ευλαβών και φιλακόλουθων Χριστιανών μας, οι οποίοι ως πιστά μέλη της ίδιας πνευματικής οικογένειας, εδόξασαν και ευχαρίστησαν από κοινού τον Φιλάνθρωπο Τριαδικό Θεό μας, για την ανατολή του Νέου Σωτηρίου έτους 2018, προσευχόμενοι για την ανάκαμψη της χώρας μας, από τα πνευματικά, ηθικά και οικονομικά προβλήματα που μας βασανίζουν, ανταλλάσοντας παράλληλα θερμές ευχές για το Νέο έτος, καλλιεργώντας έτσι την μεταξύ τους ενότητα, αλληλεγγύη και την εν Κυρίω Αγάπη!! 
 
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Όλη η επικαιρότητα