Ηλεία

Πρωτόγνωρες σκηνές στο Κάστρο Κυλλήνης – Στα χέρια με τον… αφηνιασμένο διαρρήκτη!

Ακούστε το άρθρο

Πρωτόγνωρες σκηνές έζησε τα ξημερώματα της Παρασκευής το όμορφο και ήσυχο Κάστρο Κυλλήνης, πρωταγωνιστή έναν(;) διαρρήκτη ο οποίος πρέπει να είχε καταληφθεί από…αμόκ.

Λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα, άγνωστος που ίσως να είχε και συνεργό, διέρρηξε το δημοτικό σχολείο και πήρε τον εκτυπωτή και το laptop. Τα βάζει σε μία μεγάλη νάιλον σακούλα, την φορτώνει στο καλάθι πίσω από το παπάκι (ήταν κλεμμένο όπως αποδείχθηκε)  και απομακρύνεται.

Δεν φεύγει όμως από το Κάστρο, αφού θεωρεί ότι η λεία του δεν είναι αρκετή. Σταματά έξω από ένα σπίτι και προσπαθεί να κλέψει την μπουκάλα με το γάλα που έχει αφήσει έξω ο βοσκός για να περάσει το φορτηγό εταιρείας για να το πάρει. Γίνεται όμως αντιληπτός από τον βοσκό, ο οποίος του ορμά και τον ρίχνει κάτω από το μηχανάκι.

Ο διαρρήκτης , που μίλησε ελληνικά όταν ήρθε στα χέρια με τον βοσκό, κατάφερε να  ξεφύγει τρέχοντας και χάθηκε στο σκοτάδι, ενώ η μικρή γειτονιά του Κάστρου,  ξυπνάει από τις φωνές.

Ο διαρρήκτης, που έχει αφήσει πίσω του τα κλοπιμαία,  εντοπίζει δύο μηχανάκια τα οποία προσπαθεί να θέσει σε λειτουργία για να ξεφύγει αλλά δεν τα καταφέρνει. Λίγα μέτρα πιο πέρα εντοπίζει τρίτο «παπάκι» του οποίου ο ιδιοκτήτης – ο πρόεδρος της ΤΚ Κάστρου Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος- έχει αφήσει τα κλειδιά στη μίζα. Ο διαρρήκτης το βάζει μπροστά και εξαφανίζεται.

Με το πρώτο φώς της ημέρας οι κάτοικοι εκτός από την κλοπή στο Δημοτικό Σχολείο και την απόπειρα κλοπής της μπουκάλας γάλακτος, εντοπίζουν σπασμένη την χοντρή αλυσίδα στο περίπτερο, που τελικά δεν διέρρηξε, αλλά και κατεστραμμένο το πληκτρολόγιο του ΑΤΜ που βρίσκεται στο Κοινοτικό Κατάστημα και το οποίο είχαν προ μηνός διαρρήξει επιτυχώς κάποιοι άλλοι.

To AT Λεχαινών έχει αναλάβει να διαλευκάνει την υπόθεση, σχηματίζοντας και σχετική δικογραφία:

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, ο οποίος χθες τα ξημερώματα στο Κάστρο Λεχαινών   αποπειράθηκε να αφαιρέσει ποσότητα γάλακτος από παγολεκάνη που βρίσκονταν έξω από οικία ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού έγινε όμως αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Κατά τη διαφυγή του ο 28χρονος εγκατέλειψε δίκυκλο μοτοποδήλατο, που όπως προέκυψε από την διενεργούμενη προανάκριση, είχε αφαιρεθεί την 18-04-2017 στην Αμαλιάδα, ενώ στην  μπαγκαζιέρα βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν  ηλεκτρονικές συσκευές και είδη γραφικής ύλης που είχαν αφαιρεθεί την ίδια ημέρα από  Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Τα αντικείμενα θα αποδοθούν  στους παθόντες.

Όλη η επικαιρότητα