Ηλεία

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας: «Είμαστε δίπλα στους μαθητές της πλημμυροπαθούς Θεσσαλίας»

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ξεκινά η συγκέντρωση εμφιαλωμένου νερού, snacks και σχολικών ειδών
Ακούστε το άρθρο

Σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία προχωράει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, αφού όπως δήλωσε ο διευθυντής Ανδρέας Καρατζάς, ξεκινά η συγκέντρωση εμφιαλωμένου νερού, snacks (μπισκότα, κουλουράκια συσκευασμένα κ.τ.λ.) και σχολικών ειδών (τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες κ.τ.λ.), για τα παιδιά της πλημμυροπαθούς Θεσσαλίας και ιδίως για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και Μαγνησίας, όπου υπάρχουν τα σοβαρότερα προβλήματα, μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία «Daniel».

Όπως τόνισε ο κ. Καρατζάς, όλα αυτά τα προϊόντα θα συγκεντρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με τη συνδρομή όλων των σχολείων της Ηλείας, των δήμων του νομού και της περιφερειακής διεύθυνσης, να αποσταλούν άμεσα στις πληγείσες περιοχές. Μάλιστα ο κ. Καρατζάς ζήτησε από τους Ηλείους γονείς να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία και να προσφέρουν ότι μπορούν, προκειμένου οι μαθητές στην Καρδίτσα και στη Μαγνησία να έχουν όταν ξεκινήσουν και αυτοί τη σχολική χρονιά, ένα μπουκάλι νερό, ένα snack, μία τσάντα, ένα τετράδιο και ότι άλλο χρειάζονται, προκειμένου να έχουν καλύτερη ψυχολογία και να αφήσουν στην … άκρη (όσο βέβαια γίνεται αυτό) τις τραγικές μνήμες από την θεομηνία που έπληξε τόσο πολύ τις περιοχές τους.

«Τα προϊόντα θα συγκεντρωθούν άμεσα και θα αναχωρήσουν γρήγορα»

Για την δράση που ετοιμάζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και κυρίως για τους μαθητές των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από την θεομηνία, ο διευθυντής κ. Ανδρέας Καρατζάς τόνισε χαρακτηριστικά:

“Στα πλαίσια της ευαισθησίας που έχουμε ως εκπαιδευτικοί και συνάδελφοι απέναντι στους μαθητές των πλημμυροπαθών περιοχών, σκεφτήκαμε ότι με την έναρξη των σχολείων, θα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για νερό στους μαθητές. Επομένως σκεφτήκαμε να προμηθεύσουμε τους μαθητές με μικρά μπουκαλάκια νερό, με διάφορα snacks και σχολικό υλικό. Δηλαδή με τετράδια, μολύβια, γόμες κ.α. Και αυτό για να υποστηρίξουμε τον μαθητικό πληθυσμό αυτών των περιοχών. Γι’ αυτό και κάνουμε μία δράση, για να συγκεντρώσουμε όλα αυτά τα προϊόντα, σε όλη την Ηλεία. Σήμερα (σ.σ. χθες) ενημερώνονται όλοι οι γονείς με επιστολή μου, που θα τους δοθεί μέσω των διευθυντών των σχολείων, ώστε την Τετάρτη και την Πέμπτη κάθε γονέας που ενδιαφέρεται και εύχομαι να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία οι Ηλείοι γονείς, όπως πάντα την δείχνουν, να προσφέρει ότι μπορεί, προκειμένου να μαζευτεί ικανή ποσότητα από αυτά τα υλικά, να τα πάνε στα σχολεία και με τη συνδρομή των δήμων που έχουν ενημερωθεί με επιστολή μας και έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους να βοηθήσουν, να συγκεντρωθούν άμεσα.

Και την Παρασκευή και τη Δευτέρα να διανεμηθούν άμεσα στα κέντρα διανομής των σχολικών βιβλίων. Αυτά βρίσκονται στο Καλλίκωμο, στα Κρέστενα, στον Πύργο και στα Λεχαινά. Στη συνέχεια με την αρωγή της αντιπεριφέρειας Ηλείας και του κ. Γιαννόπουλου, θα φροντίσουμε ώστε να περάσουν φορτηγά να πάρουν τα υλικά και να τα προωθήσουν στις δύο διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν πληγεί περισσότερο, στην Καρδίτσα και στη Μαγνησία”.

«Οι Ηλείοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας»

Για το αν πιστεύει ότι οι κάτοικοι της Ηλείας «θα αγκαλιάσουν» αυτή την πρωτοβουλία ο κύριος Καρατζάς τόνισε.

“Θεωρώ ότι οι Ηλείοι είναι ευαίσθητοι σε αυτές τις καταστάσεις, έχουν περάσει και οι ίδιοι θεομηνίες, όπως οι καταστροφές από τις πυρκαγιές, έχουν ζήσει ήδη τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλων των άλλων Ελλήνων κατά την περίοδο των πυρκαγιών και θεωρώ ότι θα ανταποκριθούν σε αυτή την πρωτοβουλία μας και θα βοηθήσουν ώστε να συγκεντρωθεί μία σημαντική ποσότητα από νερά, snacks και σχολικό υλικό, για να στηρίξουμε έμπρακτα αυτές τις δύο διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και Μαγνησίας. Έτσι ώστε οι μαθητές που θα ξεκινήσουν εκεί τη σχολική χρονιά, μικρά παιδάκια που θα έχουν ανάγκη ένα μπουκαλάκι νερό, να μπορούμε να τους το διαθέσουμε αυτό. Πιστεύω ότι θα τα έχουν στα σχολεία τους όταν θα ξεκινήσουν”.

Όλη η επικαιρότητα