Αχαϊα Ηλεία

Πρωτοβουλίες από Φαρμάκη για τον δρόμο Πατρών – Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Ενημέρωση Καραμανλή πριν την επερχόμενη συνάντηση

Συνάντηση µε τη συμμετοχή των µελών  της διαπαραταξιακής επιτροπής, φορέων της  περιοχής και φυσικά των αυτοδιοικητικών για το ζήτημα της κατασκευής του δρόμου Πατρών-Πύργου στις αρχές του νέου έτους, προγραμματίστηκε από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη με  τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Φαρμάκης με τον Υπουργό πριν μερικές ημέρες και αφού του έθεσε για ακόμα μία φορά  την απαίτηση των φορέων και των πολιτών να προχωρήσει η κατασκευή του έργου χωρίς άλλες καθυστερήσεις και να ολοκληρωθεί το συντοµότερο δυνατόν, ζήτησε νέα συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει αφενός ενημέρωση από τον Υπουργό για την πορεία των διαδικασιών σχετικά με την υλοποίηση του έργου και αφετέρου οι φορείς της περιοχής να καταστεί δυνατό να καταθέσουν και αυτοί τις προτάσεις τους αλλά και τον προβληματισμό τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Είναι το πρώτο μας θέμα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την επιτροπή που συγκροτήθηκε πρόσφατα µε απόφαση του Περιφερειακού Συµβουλίου, η συνεδρίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά ότι η κατασκευή του δρόμου αποτελεί μείζον θέμα για την περιοχή της Ηλείας αλλά και της Αχαΐας  για λόγους που ανάγονται  στην ασφάλεια των µετακινήσεων αλλά  και στην αναπτυξιακή προοπτική που θα δώσει με την ολοκλήρωση του  στην περιοχή.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στην εφ «Πατρίς» ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας «η Πατρών – Πύργου είναι ο δρόμος της ντροπής .Αλλά και της ξεδιαντροπιάς.

Ένα έργο που έχει ξεπεράσει προ πολλού ακόμα και τα πιο εξοργιστικά όρια καθυστερήσεων που, δυστυχώς, διαχρονικά υπάρχουν στα ελληνικά έργα.

Ιδιαίτερα εάν αναλογιστούμε την σπουδαιότητά του, τόσο για την ασφάλεια των οδικών μεταφορών, όσο και για την ανάπτυξη της Ηλείας, αλλά και ευρύτερα, της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Ένα έργο που έχει εκθέσει κεντρικές αλλά και τοπικές εξουσίες και το οποίο ενώ θα έπρεπε, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, να έχει ολοκληρωθεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δεκαπέντε χρόνια μετά, εξακολουθεί να παραμένει ένα ανεκπλήρωτο όραμα και ένα αναφαίρετο δικαίωμα που ακόμα  αφαιρείται από την περιοχή μας και την κοινωνία της».

Ως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είμαι αποφασισμένος να υπηρετήσω την αλήθεια, να διεκδικήσω μέχρι τέλους το δίκιο του τόπου μου και να συμβάλλω στη δημιουργία ενός σοβαρού και ενωτικού μετώπου, ώστε η νέα Πατρών – Πύργου να γίνει πραγματικότητα, το συντομότερο δυνατό.

Δεν θα χαριστώ και σε κανέναν που θα θελήσει να παίξει με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Και αυτό που λέω, το εννοώ, ανεξάρτητα κυβερνήσεων και προσωπικών πολιτικών πεποιθήσεων.

Εξάλλου, το υποσχέθηκα προεκλογικά στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Και την υπόσχεσή μου θα τη τηρήσω».

Όλη η επικαιρότητα