Ηλεία

Πρωτοβουλίες του Δήμου Πύργου σχετικά με τα αδέσποτα

Ακούστε το άρθρο

Αντωνακόπουλος: «Χρειάζεται η συνεργασία όλων των δημοτών»

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους φιλοζωικούς συλλόγους της πόλης αλλά και με εθελοντές  πολίτες που τους διακρίνει η ευαισθησία για τα αδέσποτα ζώα. Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στις νέες πρωτοβουλίες  που θα αναλάβει ο Δήμος υπογραμμίζοντας πάντως ότι απαιτείται η συνεργασία όλων των δημοτών για να σταματήσει η “παραγωγή” νέων αδέσποτων για να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Πύργου τόνισε ότι υπογράφηκε η σύμβαση με κτηνίατρο προκειμένου να υπάρξει στείρωση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωσης καθώς και  ηλεκτρονικής σήμανσης. Παράλληλα συνεχίζεται το πρόγραμμα για τη σίτιση των αδέσποτων με στόχο να μειωθεί η επιθετικότητά τους και οι ζωοτροφές διατίθενται από τον Δήμο.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών πρότειναν στον Δήμο να μπει στον λογαριασμό της ΔΕΥΑ το ποσό των 0,50e ανά τρίμηνο ως ενίσχυση για τα τεράστια έξοδα των αδέσποτων ζώων (τροφές, εμβόλια, φάρμακα, στειρώσεις κ.α.).

Ο κ. Αντωνακόπουλος αντιμετώπισε θετικά την πρόταση και εντός των ημερών θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να εξειδικευτεί το περιεχόμενο της. Τόνισε επίσης ότι την συγκεκριμένη πρόταση ήδη την έχουν υλοποιήσει οι Δήμοι Καρδίτσας και Πρέβεζας.

«Ως δήμος κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, αξιοποιώντας πλήρως τα χρήματα των δημοτών. Τεράστια είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν επίσης σε εθελοντική βάση τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης. Αν δεν έχουμε όμως τη συνεργασία όλων των δημοτών για να περιορίσουμε το φαινόμενο της εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων ή τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες τους, ο αριθμός των αδέσποτων δεν θα μειωθεί στον επιθυμητό βαθμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα