Ζώα Ηλεία

Πρωτοβουλίες του Δήμου Πύργου σχετικά με τα αδέσποτα

Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος βρίσκεται σε συνεχής επαφές με  τους φιλοζωικούς  ομίλους της πόλης αλλά και με εθελοντές  πολίτες που τους διακρίνει η ευαισθησία για τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις νέες πρωτοβουλίες  που θα αναλάβει  ο Δήμος υπογραμμίζοντας πάντως ότι απαιτείται η συνεργασία όλων των δημοτών για να σταματήσει η “παραγωγή” νέων αδέσποτων για να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ειδικότερα τόνισε ότι υπογράφτηκε η σύμβαση με κτηνίατρο προκειμένου να υπάρξει στείρωση , εμβολιασμός , αποπαρασίτοσης καθώς και  ηλεκτρονικής σήμανσης. Συνεχίζεται το πρόγραμμα για τη σίτιση αδέσποτων με στόχο να μειωθεί η επιθετικότητά τους  και οι ζωοτροφές διατίθενται από τον Δήμο.

Από την πλευρά τους οι φιλοζωικοί πρότειναν στον Δήμο να μπει στον λογαριασμό  της ΔΕΥΑ το ποσό των 0,50e ανά τρίμηνο ως ενίσχυση για τα τεράστια έξοδα των αδέσποτων ζώων( τροφές,εμβόλια,φαρμακα,στειρώσειςκ.λ.π ).

Την πρόταση ο Δήμαρχος την αντιμετώπισε θετικά και εντός των ημερών θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία  με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να εξειδικευτεί η πρόταση αυτή. Τόνισε ότι την πρόταση αυτή ήδη την έχουν υλοποιήσει ήδη ο Δήμος Καρδίτσας και Πρέβεζας.

«Ως δήμος κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αξιοποιώντας πλήρως τα χρήματα των δημοτών. Τεράστια είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν επίσης σε εθελοντική βάση τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης. Αν δεν έχουμε όμως τη συνεργασία όλων των δημοτών για να περιορίσουμε το φαινόμενο της εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων ή τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες τους, ο αριθμός των αδέσποτων δεν θα μειωθεί στον επιθυμητό βαθμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

 

 

Όλη η επικαιρότητα