Ηλεία

Πρότυπη Προσχολική Αγωγή Ρήγας: Μαζεύω καπάκια . . . μοιράζω χαμόγελα!

Τα παιδιά και οι γονείς της Πρότυπης Προσχολικής Αγωγής Ρήγας, όντας πλήρως ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν το συνάνθρωπό μας και έχοντας βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά, καθημερινά καταφθάνουν στο χώρο του σχολείου με πλήθος πλαστικών καπακιών έτοιμοι να συνδράμουν στην προσπάθεια του σχολείου να χαρίσει στιγμές ανεξαρτησίας σε ανθρώπους που την έχουν στερηθεί.

“Εμείς, έχοντας αναπτύξει βαθιά μέσα μας το αίσθημα ευθύνης προς το συνάνθρωπο, συγκεντρώνουμε αυτά τα καπάκια και τα δωρίζουμε έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων. Με την κίνησή μας αυτή, προσπαθούμε να είμαστε στο πλευρό κάθε ανθρώπου και επιδιώκουμε να επιστρέψει και πάλι το χαμόγελο στα χείλη αυτών των ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη τη βοήθειά μας. Χρειάζεται όμως η συνειδητή βοήθεια όλων μας καθώς υπολογίζεται πως για την αγορά ενός συνηθισμένου αναπηρικού αμαξιδίου χρειάζεται ένας τόνος καπακιών που ισοδυναμεί περίπου με 540.000 καπάκια!!!”, αναφέρει η διεύθυνση της Πρότυπης Προσχολικής Αγωγής Ρήγας.

Όπως αναφέρεται στην προσπάθεια αυτή, στο πλαίσιο των δράσεων «Τα παιδιά νοιάζονται», στάθηκε στο πλευρό του σχολείου ο Ερυθρός Σταυρός Αμαλιάδας τον οποίο επισκέφθηκαν με μια ομάδα παιδιών για να προσφέρουν αυτό το δώρο καρδιάς προς το συνάνθρωπο.

“Ο Ερυθρός Σταυρός, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση με εθελοντική δράση που βοηθά καθημερινά τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877 και έκτοτε προσφέρει σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο και προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς να θέτει φυλετικά, εθνικά ή οικονομικής κατάστασης όρια στη δράση του. Ευχαριστούμε τον κύριο Αλέξιο Ξυδή, Αρχηγό του Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας, που μας υποδέχτηκε και στήριξε την προσπάθειά μας. Τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να «νοιάζονται» με πολλές προγραμματισμένες εθελοντικές δράσεις βιώνοντας την ανθρωπιά μέσα από την αλληλεγγύη!!!”, επισημαίνεται.

Όλη η επικαιρότητα