Μεσσηνία

Προβολή της Καλαμάτας από την ΕΤ3

Ακούστε το άρθρο

Τρίωρη προβολή της Καλαμάτας και της περιοχής της πραγματοποίησε η εκπομπή «Καθημερινά και απλά» της ΕΤ3, σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου 2017. Οι παρουσιαστές της εκπομπής, εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά της πόλης και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τoν τόπο μας, εκπέμποντας από τη μαρίνα Καλαμάτας.

Για την Καλαμάτα, τα προϊόντα της, τις ομορφιές της, την ποιότητα ζωής που προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες και τις προοπτικές της μίλησε επί μακρόν ο Δήμαρχος, απαντώντας σε ερωτήσεις του παρουσιαστή. Ο Π. Νίκας τόνισε ότι η Καλαμάτα αναπτύσσεται μέσα στην κρίση και είναι μια πόλη αισιόδοξη, καθώς έχει βελτιωθεί καίρια η προσβασιμότητα από την Αθήνα, μέσα σε 2 ώρες, με τον αυτοκινητόδρομο, ενώ το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» τη συνδέει με 25 πόλεις διεθνώς.

Η Καλαμάτα γίνεται κέντρο της νότιας Πελοποννήσου, ενώ ανεβαίνει και ως τουριστικός προορισμός, κάτι στο οποίο καίρια συνετέλεσε ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης δημιουργώντας την Costa Navarino. Φέτος επισκέφθηκαν την πόλη περί τους 20.000 μαθητές στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών, ενώ νεανικό τόνο δίδουν στην Καλαμάτα και όσοι σπουδάζουν στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ, που λειτουργούν εδώ.

«Τέτοιο παραθαλάσσιο μέτωπο μέσα στην πόλη δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα», επεσήμανε ο Δήμαρχος, τονίζοντας και την εγγύτητα με τον περήφανο Ταΰγετο. Εξήγησε, ακόμη, ότι ο επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την Καλαμάτα και ως κέντρο για να επισκεφθεί σημαντικούς προορισμούς στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο.

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε και στις δράσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει πάνω από 10 προνοιακές δομές και τονίζοντας πως συμβάλλουν ώστε η κρίση να μην έχει στην Καλαμάτα την ένταση, με την οποία παρουσιάζεται σε άλλες περιοχές.

Είπε, ακόμη, ότι ο Δήμος Καλαμάτας, ευρισκόμενος σε καλή οικονομική κατάσταση, έχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης μεγάλων έργων, που δίδουν εργασία σε συμπολίτες μας και κάνουν την Καλαμάτα ελκυστικότερη, με προφανή οικονομικά οφέλη. Αντίπαλος στις προσπάθειες ανάπτυξης είναι, δυστυχώς, η κρατική γραφειοκρατία.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε, τέλος, θερμές ευχαριστίες προς την ΕΤ3 για την προβολή της Καλαμάτας και της περιοχής της πανελλαδικά.

Όλη η επικαιρότητα