Ηλεία

Ψάχνουν λυόμενα για να μπορέσουν να κάνουν μάθημα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας

Ακούστε το άρθρο

Σε αναζήτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στην Ηλεία θα προχωρήσει ο Δήμος Ανδραβίδας -Κυλλήνης μέσω της ΚτΥπ ΑΕ σε μια προσπάθεια να αντικατασταθούν οι μουχλιασμένες και ηλικίας εννέα ετών αίθουσες διδασκαλίας στο δημοτικό σχολείο Νέας Μανωλάδας.

Το σχολείο επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος ξεναγήθηκε στις ακατάλληλες αίθουσεςαπό τον διευθυντή του σχολείου κ. Διονύση Κυπριώτη και γονείς μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο κ. Μπαξεβανάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις αίθουσες και πραγματοποίησε αμέσως μετά την ξενάγηση σύσκεψη στο γραφείο των διδασκάλων παρουσία γονέων.Στη σύσκεψη από την πλευρά του δήμου συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Ανδρέας Μίγκος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ανδρέας Χαμουζάς.

Οι αποφάσεις

Από την ημίωρη σύσκεψη κατά την οποία υπήρχαν μικροεντάσεις από την πλευρά ορισμένων γονέων προέκυψαν τα εξής:

1/ ο υφυπουργός θα μεσολαβήσει ώστε να υπάρξει εντός της εβδομάδος συνάντηση εκπροσώπου του δήμου και της Περιφέρειας με  τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥπ ΑΕ. Στην συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε να συμμετέχει και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων. Εκεί θα αναζητηθούν λύσεις για αντικατάσταση λυόμενων αιθουσών και προώθηση των διαδικασιών για ανέγερση νέου διδακτηρίου.Φυσικά η ανέγερση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί αν δεν περάσουν τρία χρόνια.

 2/ ως ενδιάμεση λύση θα διερευνηθεί η δυνατότητα επισκευής του παλαιού κτιρίου (1958) που έχει κριθεί επισκευαστέο ώστε εκεί να στεγαστούν δύο τουλάχιστον τάξεις.

3/ (και σημαντικότερο) θα αναζητηθούν λυόμενες αίθουσες από τον νομό Ηλείας πρωτίστως (από άλλα σχολεία Αμαλιάδος, Πύργου) που χρησιμοποιούνται πλέον ως αποθήκες.

Συνεργασία

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός κάθε λυόμενη αίθουσα κοστίζει 25.000 ευρώ «και όπως καταλαβαίνετε αυτό μπορεί να γίνει μόνο με διαγωνισμό και όχι με απευθείας αναθέσεις».

Ο κ Μπαξεβανάκης σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία των τριών φορέων Περιφέρειας, Δήμου και ΚτΥπ ΑΕ για να βρεθεί το συντομότερο  δυνατόν λύση για το μεγάλο πρόβλημα στέγασης των παιδιών που πρέπει συνεχίσουν επιτέλους τα μαθήματά τους.

Σήμερα ο Σύλλογος Γονέων θα αποφασίσει αν και πότε θα ξεκινήσουν και πάλι μαθήματα τα παιδιά.

Όλη η επικαιρότητα