Ηλεία

«Ψάχνουν» τον Αστυνομικό στο Πελόπιο…

Ακούστε το άρθρο

Παρότι ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες η συνέχεια δεν φαίνεται να είναι  ανάλογη, αφού παρά τα οφέλη που προσδίδει στις τοπικές κοινωνίες, τα προβλήματα που υπάρχουν με την στελέχωση των γραφείων ουσιαστικά αποδυναμώνουν την λειτουργία του θεσμού.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Τοπική Κοινότητα Πελοπίου όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου Δημήτρη Στασινόπουλου η λειτουργία του γραφείου έχει σταματήσει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλώντας την αντίδραση τόσο του ίδιου όσο και των κατοίκων της περιοχής.

Όπως αναφέρει ο κ Στασινόπουλος  « εδώ και παραπάνω από  δύο μήνες  ο τοπικός αστυνόμος  για διάφορους λόγους δεν λειτουργεί το γραφείο της αστυνομίας στην Κοινότητα Πελόπιου.

Ως πρόεδρος διαμαρτυρήθηκα τόσο στον  Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος  Αρχαίας Ολυμπίας όσο  και  στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας,  χωρίς όμως μέχρι και σήμερα να υπάρξει κάποιο  αποτέλεσμα και να έχω λάβει μία ουσιαστική απάντηση, τόσο για τους λόγους που δεν λειτουργεί όσο και για το αν θα λειτουργήσει και πάλι».

Η παρουσία του Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή του Πελοπίου όπως επισημάνει ο κ Στασινόπουλος κρίνεται αναγκαία αφού πέρα από το αίσθημα ασφάλειας προς τους κατοίκους, η παρουσία του συμβάλει σημαντικά τόσο σε γραφειοκρατικά θέματα, αφού ειδικά για τους ηλικιωμένους, δεν χρειάζεται η μετάβαση τους σε άλλες υπηρεσίες είτε στην Ολυμπίας είτε στον Πύργο.

Όμως σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πελοπίου, το σημαντικότερο από τη λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου, είναι η συμβολή του στην ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των εκατοντάδων μαθητών των σχολείων.

«Όταν  το 2017 ζητήθηκε από το Υπουργείο χώρος για την στέγαση,  η τότε δημοτική αρχή φέρθηκε γενναιόδωρα και παραχώρησε κτίριο αλλά και υλικό ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει. Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε τον θεσμό γιατί αντιλήφθηκε άμεσα τα οφέλη που της προσφέρει.

Θεωρώ ότι είναι άδικο για όλους, ένας επιτυχημένος θεσμός να τερματιστεί έτσι άδοξα και με αυτόν τον τρόπο.

Όλοι μας εδώ στο Πελόπιο, ζητάμε από τους αρμοδίους φορείς  την επαναλειτουργία του θεσμού του Δημοτικού Αστυνόμου» επισήμανε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.

Όλη η επικαιρότητα