Μεσσηνία

Ψαρεύτηκε επικίνδυνος λαγοκέφαλος στην Κυπαρισσία

Ενα λαγοκέφαλο ψάρεψε χθες το πρωί  στην περιοχή της Κυπαρισσίας ο επαγγελματίας αλιέας και πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων, Κώστας Ροϊλός.

Το επικίνδυνο ψάρι, που μπορεί να επιφέρει μέχρι και το θάνατο αν καταναλωθεί, ήταν βάρους 3,5 κιλών και μήκους 70 εκατοστά – από το μεγαλύτερα που έχουν πιαστεί στην περιοχή.

Αυτό που το κάνει επικίνδυνο για τον άνθρωπο είναι η δηλητηριώδης τοξίνη τετραδοτοξίνη που βρίσκεται σε διάφορα σημεία του σώματός του για αυτό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταναλώνεται. Η συγκεκριμένη τοξίνη μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο. Γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή από όλους και ιδιαίτερα τους αλιείς οι οποίοι λόγω της πείρας τους μπορούν εύκολα να τον διακρίνουν από τα υπόλοιπα ψάρια.

Το συγκεκριμένο ψάρι ζει κυρίως στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν έχει έρθει στη Μεσόγειο το 2003 από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.

eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα