Ελλάδα

Ψευτογιατρός – Δίκη: Αναβολή ζητούν οι δικηγόροι επειδή νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Ακούστε το άρθρο

Τραγελαφικές καταστάσεις εκτυλίχτηκαν σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στη δίκη του 48χρονου «ψευτογιατρού» ο οποίος κατηγορείται για τους θανάτους 12 καρκινοπαθών.

Η έναρξη της δίκης καθυστέρησε επί μιάμιση ώρα καθώς άργησε να προσέλθει στο δικαστήριο μία εκ των ενόρκων και στη συνέχεια οι δικηγόροι του «ψευτογιατρού» έθεσαν θέμα διακοπής της διαδικασίας, καθώς όπως είπαν το Σάββατο ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στον «Ευαγγελισμό».

Ο κατηγορούμενος όπως είπαν νοσεί από κορωνοϊό και βρίσκεται σε οξυγόνο.

«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος» τόνισαν οι δικηγόροι του «ψευτογιατρού» στο δικαστήριο, προσθέτοντας ότι η έδρα μπορεί να επικοινωνήσει με τον «Ευαγγελισμό» για να πληροφορηθεί την κατάσταση της υγείας του και σημειώνοντας πως οι φυλακές έπρεπε να ενημερώσουν για τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο.

«Το αίτημα μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη» τόνισαν οι δικηγόροι του «ψευτογιατρού».

Πρόταση για αποστολή ιατροδικαστή στον ψευτογιατρό
Άλλοι δικηγόροι κατηγορουμένων πρότειναν στο δικαστήριο να σταλεί ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει τον κατηγορούμενο ενώ οι δικηγόροι των θυμάτων του «ψευτογιατρού» αντέδρασαν έντονα λέγοντας πως η πλευρά του κατηγορουμένου όφειλε να προσκομίσει στο δικαστήριο πιστοποιητικό πως έχει covid-19, προσθέτοντας ότι το αίτημα του κατηγορουμένου είναι παρελκυστικό.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του,το πιστοποιητικό» τόνισε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του «ψευτογιατρου», Δημήτρης Κουσιουρής.

Διαμαρτυρίες για την αίθουσα της δίκης

Για μία ακόμα φορά οι δικηγόροι στην υπόθεση διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για το γεγονός ότι η εξαιρετικά μικρή σε χωρητικότητα αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μίας δίκης με 17 κατηγορούμενους εν μέσω μάλιστα και της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, παραβιάζουμε το νόμο, δεν επιτρέπονται σε μία δικαστική αίθουσα πάνω από 30 άτομα, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον» τόνισαν στο δικαστήριο με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, να τους απαντά ότι έχει υποβάλει αίτημα στη διοίκηση, η οποία είναι αρμόδια να λύσει το ζήτημα.

Σημειώνεται πως το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του «ψευτογιατρού» λήγει στις 16 Δεκεμβρίου. Εάν μέχρι τότε δεν έχει εκδοθεί απόφαση θα αφεθεί ελεύθερος.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 3 σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και να αποφασιστεί πως και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Όλη η επικαιρότητα