Ελλάδα

Ψευτογιατρός: Σήμερα η δεύτερη συνεδρίαση του δικαστηρίου για τους 12 θανάτους ασθενών και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών

ο 48χρονος «ψευτογιατρός» υπόσχονταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και πάσχοντες από άλλες ασθένειες
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη (23/11) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη του 48χρονου «ψευτογιατρού» και των 16 συγκατηγορουμένων του ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν ο 48χρονος… Dr Kontos θα εμφανιστεί στην αίθουσα του δικαστηρίου, προκειμένου να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο του αποδίδει 12 θανάτους ασθενών, ανάμεσά τους και παιδιά – αλλά και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Οπως αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, που έχει εκδοθεί για την υπόθεση, ο 48χρονος «ψευτογιατρός» υπόσχονταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και πάσχοντες από άλλες ασθένειες, πείθοντας τους να διακόψουν τις αγωγές που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους. Ο 48χρονος εκμεταλλευόμενος την απελπισία ασθενών τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά και τους υπόσχονταν δήθεν ίαση από σοβαρές ασθένειες με δικές του ….μεθόδους που αποτελούνται από έλαια κάνναβης, βότανα και άλλα δήθεν δικά του άγνωστα στην επιστημονική κοινότητα φάρμακα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκαναν έξω από τη δικαστική αίθουσα, την πρώτη ημέρα της δίκης, θύματα του κατηγορουμένου. «Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι μαντζούνια παραισθησιογόνα» ανέφερε μια από τις γυναίκες που έπεσαν στα δίχτυα του 48χρονου για να προσθέσει: «Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις 6 και άλλες 2 χιλιάδες για έξοδα».

Ακόμη, γιος άλλου θύματος του «ψευτογιατρού» ανέφερε: «Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς…».

Πάντως, από την πλευρά του ο 48χρονος δηλώνει αθώος και αποδέχεται μόνο την κατηγορία της απάτης. Κατά την απολογία στις ανακριτικές αρχές (αμέσως μετά είχε προφυλακιστεί) ο… Dr Kontos είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος», αρνούμενος κάθε ευθύνη του για τους θανάτους των καρκινοπαθών. Είχε, δε, υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων. Επιπλέον, είχε καταθέσει κατά ότι δεν είχε κανέναν συνεργό και ότι οι συγκατηγορούμενοί του είχαν πεισθεί ότι πράγματι ήταν γιατρός!

Πηγή: lawandorder.gr

Όλη η επικαιρότητα