Categories: Ηλεία

«Ψηφιακός Μετασχηματισμός Τουριστικού Πολιτιστικού Προϊόντος» – Δυο ενημερωτικά εργαστήρια από το Επιμελητήριο Ηλείας

Share

Tο Επιμελητήριο Ηλείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στα πλαίσια του Έργου «CREATIVE@HUBs», του προγράμματος Interreg Greece – Italy 2014-2020, υλοποίησε χθες κύκλο 2 σεμιναρίων, στοχευμένα πάνω στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Τουριστικού Πολιτιστικού Προϊόντος, στην Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Το 11ο κατά σειρά σεμινάριο του Έργου «CREATIVE@HUBs» είχε ως θέμα, τα Ψηφιακά εργαλεία Διαχείρισης Ηλεκτρονικών κρατήσεων, με Υπό-ενότητες εισηγήσεων:
  • Η σημασία των direct bookings μέσα από το website της Επιχείρησης
  • Διασύνδεση με ΟΤΑs και πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά
  • Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα Bookoncloud
  • Google Hotels
  • Στατιστικά και Μάρκετινγκ

Το 12ο κατά σειρά σεμινάριο του Έργου «CREATIVE@HUBs» είχε ως θέμα, τα  Ψηφιακά εργαλεία Προβολής για Ελληνικό Τουριστικό Πολιτιστικό Προϊόν, με Υπό-ενότητες εισηγήσεων:
  • Η προβολή του Ελληνικού Τουριστικού προϊόντος
  • Direct Bookings Metasearch Portal για τις ελληνικές επιχειρήσεις διαμονής
  • To filoxeno.com
  • Τουρισμός Εμπειρίας και Activities Booking
Κώστας Νικολούτσος: «Συνεχίζουμε την σειρά των σεμιναρίων παρέχοντας συμβουλευτική στήριξη»
Για τα δυο αυτά σεμινάρια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος δήλωσε στην εφημ. «Πατρίς».

«Στα πλαίσια του έργου Creative@hubs, το Επιμελητήριο συνεχίζει την σειρά των σεμιναρίων, που είναι 24 και ήδη έχουμε υλοποιήσει τα 12 και τα υπόλοιπα θα τα υλοποιήσουμε σε σύντομο χρόνο. Παράλληλα, στα πλαίσια του ίδιου έργου, προβλέπεται η συμμετοχή μας σε κάποιες διεθνείς δράσεις, όπου θα πάει αποστολή από το Επιμελητήριο, καθώς και κάποιοι επιχειρηματίες που θα επιλεγούν από αυτή την διαδικασία και θα τους χορηγηθεί συμβουλευτική στήριξη για να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια».

Δημήτριος Βαρελάς: «Σκοπός του έργου είναι να αναδείξει την πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία του τόπου μας»
O κ. Δημήτριος Βαρελάς hub manager στο Creative@hubs της Ηλείας στις δηλώσεις του για την υλοποίηση αυτών των σεμιναρίων τόνισε χαρακτηριστικά στην εφημ. «Πατρίς».

«Υλοποιούμε το 11ο και το 12ο σεμινάριο στα πλαίσια του έργου Creative@hubs, όπου στο 11ο η θεματική ενότητα είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του τουριστικού – πολιτιστικού προϊόντος. Το Creative@hubs στην ουσία είναι ένα ευρωπαϊκό έργο, όπου εταίροι του προγράμματος είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εμπλέκονται τα επιμελητήρια της περιφέρειας και συγκεκριμένα αυτά της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ συμμετέχουν και οι περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και από το Μπάρι της Ιταλίας. Σκοπός του έργου είναι να αναδείξει την πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία και γι’ αυτό προσπαθούμε με διάφορες δράσεις και σεμινάρια να ενημερώσουμε τον κόσμο, ο οποίος μπορεί να εκμεταλλευτεί διάφορα εργαλεία και κυρίως το HUB που έχει δημιουργηθεί στο ισόγειο της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, μαζί με άλλα 8 HUBS που βρίσκονται στις περιοχές όπου γίνονται οι δράσεις.

Στην δεύτερη θεματική ενότητα θα γίνει το σεμινάριο που σχετίζεται με τα ψηφιακά εργαλεία προβολής για το Ελληνικό τουριστικό – πολιτιστικό προϊόν».

Δημήτρης Πατούχας: «Ενημερώσαμε για τις απευθείας κρατήσεις, για το σύστημα Book on Cloud, για τα Google hotels»
Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Πατούχας εισηγητής στο 11ο σεμινάριο τόνισε σχετικά:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) στο 11ο σεμινάριο που αφορά ψηφιακά εργαλεία διαχείρισης ηλεκτρονικών κρατήσεων, αναφερθήκαμε στις direct, δηλαδή στις απευθείας κρατήσεις, την διασύνδεση με online κανάλια, για το σύστημα Book on Cloud, για τα Google hotels με τα οποία συνδέεται και φυσικά θα μιλήσουμε για κάποιες ιδέες για marketing και στατιστικές πάνω σε αυτά. Αυτό το σεμινάριο μπορεί να βοηθήσει στην ενημέρωση των καταλυμάτων για να μπορούν να διατεθούν το δωμάτιό τους online, είτε μέσα από το δικό τους χώρο, είτε μέσα από online πράκτορες, ενώ θέσαμε και κάποιες ιδέες για το πώς μπορούν να κάνουν τις online πωλήσεις τους ποιο ανταγωνιστικές, για να γίνουν και οι ίδιοι πιο ανταγωνιστικοί».

Κωνσταντίνος Στρατόπουλος: «Παρουσιάσαμε τον τουριστικό οδηγό, Filoxeno.com»
Ο κ. Κωνσταντίνος Στρατόπουλος business analyst στην δήλωσή του ανέφερε:

«Παρουσιάσαμε στα πλαίσια του προγράμματος Creative@hubs του Επιμελητηρίου Ηλείας πού είναι σε συνεργασία με την περιφέρεια και άλλα Επιμελητήρια, το “Filoxeno com” που είναι ένας τουριστικός οδηγός ο οποίος απευθύνεται ανά περιοχή στην Ελλάδα και θα δούμε συγκεκριμένα σημεία, τόσο για την τουριστική προβολή του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος, όσο και τη σημασία των Portal για τη χρησιμότητα των direct κρατήσεων, ενώ θα δούμε και τη σημασία των online bookings και για τα Activities, πέρα από τις διαμονές».