Ψυχραιμία…

malliosa.jpg

Είναι η συγκυρία και μόνο,  που αυτές τις εκλογές τις κάνει ιδιαίτερες, αν και στην ουσία είναι εκλογές σαν όλες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ανέδειξαν οι πολίτες τους τοπικούς και περιφερειακούς αντιπροσώπους τους, εκφράζοντες με άμεσο τρόπο την προτίμησή τους στους πλέον άριστους εκ των αρίστων.

Βρισκόμαστε βλέπετε σε κηδεμονία και επιτήρηση από τους δανειστές και τους πολιτικούς κυρίαρχους της Ευρώπης κυρίως και το κλίμα προσφέρεται για ανάδειξη των δικών μας πολιτικών σωτήρων, αφού από τους ξένους έχουμε, ανάλογα ο καθένας μας,  πικρή ίσως και γλυκιά γεύση.

Έτσι λοιπόν σε κάθε βήμα, σε κάθε δραστηριότητά μας,  συναντάμε τους σωτήρες μας, άλλους γνωστούς από το παρελθόν,  άλλους άγνωστους, αλλά της διπλανής μας πόρτας και σε πολλές περιπτώσεις τους έχουμε μέσα μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι, πολιτευόμενοι άμεσα ή έμμεσα, ως  τρεχάμενοι και παρατρεχάμενοι των άμεσα πολιτευόμενων.

Στην TV, στο  ράδιο, στον έντυπο τύπο, στους δρόμους και στις πλατείες, αλλά και στο διαδίκτυο, υπάρχουν παντού πολιτικοί σωτήρες, αφιλοκερδώς προσφερόμενοι, ώστε να μας βγάλουν από την κρίση και από την κηδεμονία της κακιάς Μέρκελ, που μας δίνει τα καλά της λεφτά, για την σωτηρία μας και αυτή, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται και το πιστεύουμε και πολλοί από εμάς.

Οικοδομείται έτσι ένα προεκλογικό οικοδόμημα, που εκπέμπει πυροτεχνήματα  εσωτερικής και απλής κατανάλωσης, με την προσδοκία αλλαγής του πολιτικού κλίματος από τους μεν, διατήρησης και συντήρησης του υπάρχοντος από τους δε, με επιχειρήματα  και από τις δύο πλευρές, πως ότι και αν γίνεται ή λέγεται, είναι για το καλό μας.

Και εμείς, έχοντες το δικαίωμα του εκλέγειν, επιλέγουμε και εκλέγουμε, κατά την κρίση μας και την αυτοτελή μας διάθεση, αλλά και κατά την πολιτική μας αγωγή και παιδία, αυτό που πιστεύουμε ότι θα ξεφρακάρει την χώρα μας από την στασιμότητα και εν πολλοίς οπισθοδρόμηση.

Χωρίς κλακαδόρους και χειροκροτητές, ήσυχα και αθόρυβα και τούτο είναι αναμφισβήτητα μία σοβαρή πρόοδος, προχωρούμε προς την κάλπη, με προσδοκίες και ελπίδες, ξεχνώντας για λίγο, όσο και εάν συμβαίνει, την σκληρή καθημερινότητα, της ανεργίας, της υψηλής φορολογίας, των χαρατσίων, αλλά και του απυρόβλητου, που απολαμβάνουν αρκετές κοινωνικές ομάδες, που θεωρούνται περιούσιες, τουλάχιστον στην πατρίδα μας.

Δεν μπορεί, σίγουρα προσδοκούμε καλύτερες μέρες και θεωρείται μάλλον σίγουρο, πως θα περιφρουρήσουμε την βούλησή μας  και θα προστατεύσουμε την ψήφο μας από την υφαρπαγή της από προεκλογικούς σωτήρες  και μετεκλογικούς επιλήσμονες,  καθώς επίσης και  από τα προεκλογικά πυροτεχνήματα του ανόητου και του παραπλανητικού, που πασχίζει και παρουσιάζει τα αυτονόητα, ως κατορθώματα για ιθαγενείς τριτοκοσμικούς.

Συνιστάται λοιπόν ….ψυχραιμία!

 

Δημήτρης Μάλλιος

 

 

Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, Αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ».