Ελλάδα

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Όταν ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης εκπροσωπούσε την Ελλάδα στη μεγαλύτερη αεροπορική έκθεση

Τότε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με αποστολή δύο Phantom F4E της 338 Μοίρας από την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας.
Ακούστε το άρθρο

Οι πιλότοι του F-4 Φάντομ που έπεσε στα νότια της Ανδραβίδας έχουν τιμήσει με την υπηρεσία τους την Ελλάδα, τόσο μέσα στη χώρα μας όσο και διεθνώς,

Ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, ο οποίος ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου Φάντομ [που έπεσε νότια της Ανδραβίδας και ακόμα αγνοείται, είχε εκπροσωπήσει την Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας στην αεροπορική Royal International Air Tattoo το 2017 στο RAF Fairford στο Σουίντον στο Ουίλτσαϊρ της Αγγλίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αεροπορική έκθεση στον κόσμο.

Τότε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με αποστολή δύο Phantom F4E της 338 Μοίρας από την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας.

Στην φωτό φαίνεται ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης μαζί με τους αξιόμαχους συναδέλφους του.

Στο παρακάτω βίντεο επίσης φαίνεται και απογείωση του ενός Φάντομ κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του παραμένουν άκαρπες. Έχουν ενισχυθεί με τη συμμετοχή ενός Sikorsky S-70, ενός super puma, αλλά και ενός ειδικού ρομπότ. Ωστόσο στην περιοχή βρέχει από το πρωί, δυσχεραίνοντας την κατάσταση.

Η αιτία της πτώσης του F-4 ακόμα παραμένει άγνωστη με τον πιλότο του δεύτερου Phantom που πετούσε μαζί με το μοιραίο μαχητικό κατά τη διάρκεια της άσκησης, να αποκαλύπτει στο Star, τις συνθήκες της πτώσης του F-4.

Πτώση Phantom: «Κοίταξα κάτω και είδα μια έκρηξη, φωτιά στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους

Όπως δήλωσε, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μίας παρατεταμένης στροφής και τη στιγμή που πετούσαν σε ύψος 300 ποδών. «Γύρισα το κεφάλι μου να δω τον No2, αλλά δεν τον είδα. Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα», δήλωσε ο πιλότος.

Όλη η επικαιρότητα