Categories: Ελλάδα

Πτώση Phantom: Και υποβρύχιο ρομπότ στις έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη

Share

Με ένα ειδικό ρομπότ συνεχίζονται οι έρευνες της 206ης Πτέρυγας Αεροπορικής Υποστήριξης για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους F-4 Phantom που έπεσε σε θαλάσσιο χώρο στην Ανδραβίδα και στοίχισε τη ζωή στον 29χρονο συγκυβερνήτη, υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Μόλις ένα 24ωρο μετά την συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους στη θάλασσα, εκτός από τα πτητικά μέσα και τα πλωτά του Λιμενικού, τα οποία από χθες Δευτέρα (30/01) ερευνούν όλη τη θαλάσσια περιοχή που άφησε το τελευταίο στίγμα του το Phantom από τη στιγμή της πρόσκρουσης στη θάλασσα, πλέον μετέχει και η 206 Πτέρυγα Αεροπορικής Υποστήριξης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Κατάκολο όπου εκβράστηκαν συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους, μεταφέρθηκε κι ένα μικρό ρομπότ που ψάχνει σε βάθος μέχρι και 100 μέτρων μήπως εντοπίσουν κάτι στο βυθό της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε ρίψη φωτοβολίδων, για να βοηθήσει τις έρευνες που συνεχίστηκαν παρά τις δυσκολίες.

Ελικόπτερα του Σούπερ Πούμα, της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερα S70 του Πολεμικού Ναυτικού έλαβαν μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του F-4 Phantom.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν εστιάσει τις έρευνές τους σε συγκεκριμένο σημείο και αυτό γιατί έχει να κάνει με το ύψος της πρόσκρουσης στη θάλασσα. Είναι αλλιώς να ψάχνεις ένα αεροσκάφος το οποίο έχει συντριβεί στον αέρα και ψάχνεις σε μια πολύ μεγαλύτερη ακτίνα και αλλιώς όταν πρόκειται για μία πτήση χαμηλής ναυτιλίας που έχει συντριβεί στη θάλασσα.

Οι έρευνες επεκτείνονται γιατί υπάρχουν και τα θαλάσσια ρεύματα και θα συνεχιστούν όπως ακριβώς ορίζει το πρωτόκολλο.