Ελλάδα

Πτώση Phantom: «Κοίταξα κάτω και είδα μια έκρηξη, φωτιά στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους

Συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom που κατέπεσε χθες ανοιχτά της Ανδραβίδας, Ευστάθιου Τσιτλακίδη.
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom που κατέπεσε χθες ανοιχτά της Ανδραβίδας, Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Ένα 24ωρο αγωνίας συμπληρώθηκε, με τις έρευνες για τον 31χρονο σμηναγό της πολεμικής αεροπορίας να είναι μέχρι στιγμής άκαρπες.

Η επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια, ανοικτά του Κατακόλου, δεν έχει σταματήσει λεπτό από χθες, ενώ σε αυτή συμμετέχουν 3 ελικόπτερα, πλωτά σκάφη, βατραχάνθρωποι της πολεμικής αεροπορίας με ένα υποβρύχιο drone που φτάνει σε βάθος τα 100 μέτρα. Στην περιοχή για ακόμα μια νύχτα επιχειρεί και το αεροπλάνο c130 που ρίχνει φωτιστικές βόμβες προκειμένου να φωτιστεί το σημείο και οι αναζητήσεις των διασωστικών μέσων να γίνουν με μεγαλύτερη ευκολία.

Ένα 24ωρο αγωνίας συμπληρώθηκε, με τις έρευνες για τον 31χρονο σμηναγό της πολεμικής αεροπορίας να είναι μέχρι στιγμής άκαρπες.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το ωκεανογραφικό “Ναυτίλος” του πολεμικού ναυτικού για να έρθει εδώ στην περιοχή του Κατακόλου -εφόσον χρειαστεί.

Το έργο των ερευνών γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όμως καθώς από το πρωί στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με χαλαζοπτώσεις.

Το πρωτόκολλο προβλέπει έρευνες για 72 ώρες, μπορεί όμως αυτό με ειδική διαταγή να αλλάξει και να συνεχιστούν για όσο χρειαστεί.

Θυμίζουμε ότι ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας έχει εντοπιστεί νεκρός.

Τι δείχνει η ταχύτητα των 800χλμ./ώρα στην πτώση

Και ενώ η αναζήτηση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, στην Πολεμική Αεροπορία ψάχνουν και όλα τα πιθανά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία. Οι πρώτες αναφορές δείχνουν πως στην περιοχή επικρατούσε «θολούρα» και με δεδομένο ότι οι χειριστές πετούσαν σε ύψος μόλις 300 πόδια (100 μέτρα) από την επιφάνεια της θάλασσας δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έπαθαν vertigo και να μπέρδεψαν ουρανό με θάλασσα. Αυτό είναι και ένα ερώτημα στους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που ίσως εξηγεί και το γεγονός ότι το Phantom καρφώθηκε «αφρενάριστο» στη θάλασσα με ταχύτητα 800 χλμ./ώρα.

Η άσκηση «χαμηλής ναυτιλίας» είναι από τις πλέον απαιτητικές για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας. Γίνεται με στόχο την εξοικείωση των ιπτάμενων σε δύσκολες συνθήκες και πέταγμα σε χαμηλό ύψος πάνω από τη θάλασσα, ώστε αν βρεθούν σε αντίστοιχη κατάσταση σε πραγματικές συνθήκες αερομαχίας, οι πιλότοι να ξέρουν πώς να μην εντοπιστούν από εχθρικά ραντάρ.

Οι συνθήκες των πτήσεων είναι πραγματικά δύσκολες γιατί περιλαμβάνουν υψηλές ταχύτητες, μεγάλες κλίσεις και στροφές με πολλά G. Και όλα αυτά σε πολύ χαμηλό ύψος. Επομένως οποιαδήποτε βλάβη στο αεροπλάνο, όπως για παράδειγμα μία βλάβη στο πηδάλιο, τους κινητήρες ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία, καθώς ο πιλότος δεν έχει καθόλου χρόνο να αντιδράσει.

Υποβρύχιο ρομπότ και ωκεανογραφικό στις έρευνες

Και ενώ η στενοχώρια έχει κυριεύσει εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ολόκλητο το πανελλήνιο, η αγωνία στρέφει το ενδιαφέρον στις έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom,που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας (30/01) ανοιχτά του Κατακόλου Ηλείας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Κατάκολο όπου εκβράστηκαν συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους, μεταφέρθηκε και ένα μικρό ρομπότ που ψάχνει σε βάθος μέχρι και 100 μέτρων μήπως εντοπίσουν κάτι στο βυθό της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε ρίψη φωτοβολίδων, για να βοηθήσει τις έρευνες που συνεχίστηκαν παρά τις δυσκολίες.

Ελικόπτερα του Σούπερ Πούμα, της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερα S70 του Πολεμικού Ναυτικού έλαβαν μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του F-4 Phantom.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν εστιάσει τις έρευνές τους σε συγκεκριμένο σημείο και αυτό γιατί έχει να κάνει με το ύψος της πρόσκρουσης στη θάλασσα. Είναι αλλιώς να ψάχνεις ένα αεροσκάφος το οποίο έχει συντριβεί στον αέρα και ψάχνεις σε μια πολύ μεγαλύτερη ακτίνα και αλλιώς όταν πρόκειται για μία πτήση χαμηλής ναυτιλίας που έχει συντριβεί στη θάλασσα.

Οι έρευνες επεκτείνονται γιατί υπάρχουν και τα θαλάσσια ρεύματα και θα συνεχιστούν όπως ακριβώς ορίζει το πρωτόκολλο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το STAR τα πρώτα λόγια του κυβερνήτη του άλλου Phantom που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση ήταν τα εξής:

«Στη διάρκεια μιας παρατεταμένης στροφής και ενώ πετούσαμε σε ύψος 300 ποδών περίπου, γύρισα το κεφάλι μου να δω τον No2, αλλά δεν τον είδα. Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα».

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο πιλότος και εμπειρογνώμων αεροπορικών ατυχημάτων, κ. Παντελής Φραγκούλης η συγκεκριμένη πτήση χαμηλής ναυτιλίας δεν είναι ρουτίνας, διότι «οι χαμηλές πτήσεις ακολουθούν το ανάγλυφο του εδάφους. Δηλαδή το αεροπλάνο, πετάει πάνω από το έδαφος, να φανταστούμε στα 100 πόδια, στα τριάντα μέτρα σχεδόν ή και χαμηλότερα. Ακολουθεί το ανάγλυφο του εδάφους ώστε να μην γίνεται αντιληπτό από τα ραντάρ. Το ίδιο ακολουθείται και στη θάλασσα. Η πτήση όμως αυτή πάνω από το έδαφος δεν είναι μια απλή πτήση ρουτίνας. Γίνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με κλειστές στροφές προκειμένου να αποφεύγει διάφορα εμπόδια. Είναι μια πολύ δύσκολη πτήση. Είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση, την οποία την κάνουν σχεδόν συχνά όλοι οι χειριστές αυτών των αεροσκαφών».

Διευκρίνισε ότι «τα αεροσκάφη αυτά, (στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες) μπορεί να είναι παλαιού τύπου, έχουν όμως εκσυγχρονιστεί όλα αυτά τα χρόνια, έχουν μπει πολύ σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα. Πρέπει να ξέρετε ότι τα αεροσκάφη αυτά και όλα τα αεροσκάφη, ό, τι πετάει στον αέρα, υπόκεινται σε μεγάλες επιθεωρήσεις. Και όταν λέμε επιθεώρηση ενός αεροσκάφους, εννοούμε ότι αλλάζονται πολλά μα πάρα πολλά βασικά εξαρτήματά του. Από’ κει και πέρα γίνεται ένα καινούργιο αεροσκάφος».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τύπος του συγκεκριμένου αεροσκάφους είχε έρθει πρώτη φορά στη χώρα, κατόπιν παραγγελίας, το 1972 και μία δεύτερη παραλαβή πραγματοποιήθηκε το 1977. Δεν έχει διευκρινιστεί η ημερομηνία παραλαβής του επίμαχου αεροσκάφους.

Η εξέλιξη των ερευνών

Στο μεταξύ, οι έρευνες συνεχίζονται από εχθές για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους F-4.

Στην περιοχή, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επιχειρούν δύο δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΦΕ) της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών και τρεις δύτες της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Οι δύτες επιχειρούν σε ναυαγοσωστικό μέσο του Λιμενικού Σώματος με την αρωγή υποβρυχίου ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε βάθος έως εκατό μέτρων.

Επιπλέον, πέραν των ελικοπτέρου S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και Super Puma που επιχειρούν και τις βραδινές ώρες, από τις πρώτες πρωινές ώρες προστέθηκε στις έρευνες και ένα ελικόπτερο Agusta Bell.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνάς Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο Υποσμηναγός (Ι) Μάριος -Μιχαήλ Τουρούτσικας συγκυβερνήτης του διθέσιου αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Καταρρακωμένος εμφανίστηκε στην ΕΡΤ ο πατέρας του άτυχου υποσμηναγού. «Ήρθε χθες το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτισε κανονικά… “Γιατί φεύγεις νωρίς”, του λέω. “Φεύγω, γιατί το πρωί πετάω”. Πέταξε και τέλος», είπε ο κ.Τουρούτσικας.

«Του άρεσε πολύ η δουλειά αυτή… Όταν δεν πέταγε είχε νεύρα», πρόσθεσε ο ίδιος που αποκάλυψε πως τον προέτρεπε να ακολουθήσει το επάγγελμα του φαρμακοποιού, όμως μάταια. «Του έλεγα εγώ “κάνε το δικό μου επάγγελμα, του φαρμακοποιού, θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις, δεν θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου”. “Όχι πατέρα, μου λέει, θα δηλώσω την Ικάρων πρώτη”. Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών… Και καταστραφήκαμε όλοι».

Ο κ. Τουρούτσικας εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο πιλότος, «για να μην τραβήξουν οι γονείς του αυτά που τραβάω εγώ» ανέφερε, και συμπλήρωσε: «Σαν οικογένεια, την ευχαριστούμε την αεροπορία, δεν θεωρώ ότι έχει ευθύνη. Ήταν μια άτυχη στιγμή για το παιδί μου».

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα