Αθλητισμός Συνεντεύξεις

Π.Τζόρτζεβιτς: «Πέρασα τριάμισι υπέροχα χρόνια στον Πανηλειακό!» (VIDEO)

djordjevic310309.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννόπουλο για το contra.gr.

Μεταξύ άλλων, ο Σερβοέλληνας ποδοσφαιριστής μίλησε και για τα χρόνια που πέρασε στον Πανηλειακό. Δείτε τι λέει για το πώς πείστηκε να έρθει στον Πύργο, τι ήταν αυτό που οδήγησε στην επιτυχία του ιδίου και του Πανηλειακού, αλλά και το πώς κατέληξε στον Ολυμπιακό.

«Τα τριάμισι χρόνια που πέρασα στον Πανηλειακό ήταν υπέροχα. Ανεβήκαμε τρεις κατηγορίες, είχαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, καλή οργάνωση με τον πρόεδρο και την ομάδα και ένα πολύ καλό τεχνικό επιτελείο με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Αργυρούλη. Αποτέλεσμα ήταν να αναδειχθούν αρκετά παιδιά και να πάρουν μεταγραφή, όπως και εγώ.

»Τότε στη Γιουγκοσλαβία είχε αρχίσει η διάσπαση. Έφυγε η Κροατία, η Σλοβενία, η Βοσνία και είχε αρχίσει σιγά, σιγά ο πόλεμος και εγώ προσπαθούσα να βρω κάποια λύση για να φύγουμε. Κάποιες ομάδες από την Ελλάδα έδειξαν ενδιαφέρον, όμως πιο συγκεκριμένο ο Πανηλειακός με τον κ. Σταυρόπουλο.

»Όπως καταλαβαίνεις όμως, το να φύγεις από τον Ερυθρό Αστέρα, που ένα χρόνο πριν ήταν πρωταθλητής Ευρώπης, και να καταλήξεις σε μια ομάδα που παίζει στη Γ΄ Εθνική της Ελλάδας, ήταν δύσκολο. Προσπάθησαν λοιπόν με διάφορους τρόπους να με πείσουν και ένας από αυτούς ήταν να μου πουν ότι ο Πανηλειακός παίζει στη Β΄ Εθνική και όχι στην Γ΄ Εθνική. Αυτό μου ήρθε πιο μαλακά και έτσι συμφώνησα και υπέγραψα.

»Όταν έφτασα στον Πύργο δύο ημέρες αργότερα, έμαθα ότι τελικά ήταν ομάδα Γ΄Εθνικής, όμως είχα ήδη υπογράψει και είχαν τελειώσει όλα και τυπικά. Αυτό που με κράτησε εκεί ήταν η ζεστασιά του προέδρου και των ανθρώπων της ομάδας, αλλά και των συμπαικτών μου, με τους οποίους δημιουργήθηκε μια φιλική σχέση που έχω και σήμερα με τους περισσότερους».

»Εκείνο το καλοκαίρι έγινε πραγματικός χαμός. Ο Παναθηναϊκός είχε κάποιο ενδιαφέρον σε συνδυασμό και με την προσπάθεια απόκτησης του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Η δική μου θέση ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή, καθώς είχα ζυγίσει ορισμένα πράγματα για το μέλλον μου και ενδιαφερόμουν περισσότερο να πάω στον Ολυμπιακό. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την απόκτησή μου το είχαν δείξει ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.

»Μάλιστα η ΑΕΚ προσπαθούσε μέχρι την τελευταία στιγμή να με πείσει με διάφορους τρόπους, όπως δίνοντάς μου περισσότερα χρήματα για να αλλάξω την άποψή μου. Το θέμα ήταν ξεκάθαρα δικό μου, όμως και είχα αποφασίσει για το μέλλον μου. Μια απόφαση που, όπως φάνηκε αργότερα, με δικαίωσε.

»Η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει με τον Πανηλειακό και εγώ προφορικά είχα δώσει το λόγο μου στον Ολυμπιακό. Δεν είχαμε υπογράψει τίποτε, απλά είχαμε μια προφορική συμφωνία και έπρεπε να συζητήσει ο κ. Λούβαρης με τον κ. Σταυρόπουλο για να τα βρουν και οι δύο ομάδες. Θυμάμαι την τελευταία ημέρα με πήρε τηλέφωνο ο κ. Σταυρόπουλος και μου λέει έλα στο γραφείο. Πηγαίνω στο γραφείο του κ. Σταυρόπουλου και μπαίνοντας βλέπω τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Τον κ. Τροχανά και τον κ. Στράτο. Εγώ τα έχασα. Έχασα τον έλεγχο, έχασα τα πάντα θα έλεγα. Ήταν πολύ δύσκολα. Ο κ. Σταυρόπουλος μου είπε χαρακτηριστικά: “εγώ έχω συμφωνήσει με την ΑΕΚ, τώρα αυτό που μένει είναι να τα βρείτε και στο δικό σου κομμάτι”.

»Μετά από πολλές ώρες συζητήσεων εγώ ξεκαθάρισα ότι η διάθεσή μου ήταν να πάω στον Ολυμπιακό και τους ενημέρωσα ότι είχα δώσει το λόγο μου στους ανθρώπους του Ολυμπιακού και δεν μπορούσα να τον πάρω πίσω και να τους προδώσω. Έτσι το μόνο που έμενε ήταν να μιλήσει με τον Πανηλειακό ο Ολυμπιακός και να συμφωνήσουν, όπως και έγινε.

»Το ίδιο βράδυ με πήρε ο κ. Λούβαρης στο τηλέφωνο και αφού μιλήσαμε μου είπε ότι θέλει να μου μιλήσει και ο πρόεδρος. Μίλησα με τον κ. Κόκκαλη ο οποίος μου είπε ότι την επόμενη μέρα θα μιλήσει ο κ. Λούβαρης με τον κ. Σταυρόπουλο και όλα θα τελειώσουν καλά και να μην ανησυχώ».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πρέντραγκ Τζόρζεβιτς εδώ

Όλη η επικαιρότητα