Ηλεία

ΠΥ Πύργου: Αναβαθμίζεται και πάει Αθήνα ο Γ.Καραμαλίκης

Ακούστε το άρθρο

Μια συνεχή πρόκληση θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, καθώς τα τελευταία χρόνια όσοι έχουν καθίσει στη θέση αυτή έχουν καταφέρει να ανέλθουν ιεραρχικά και να τους δοθούν καίριες θέσεις με ακόμα περισσότερες ευθύνες.

Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον μέχρι πρότινος διοικητή της Γιάννη Καραμαλίκη, που στο πλαίσιο ανακατατάξεων των Πυροσβεστικών Δυνάμεων προάχθηκε σε ταξίαρχος και τοποθετείται σε επιτελική θέση στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) στην Αθήνα, ως Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κενό του πρόκειται να καλύψει ο  Πύραρχος πλέον Δημήτρης Αντωνάκης, που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διοικητή της Π.Υ. Πύργου και αφήνει πίσω του τη θέση του στην Π.Υ. Λεχαινών.

Οι αλλαγές και μετακινήσεις όμως δε σταματούν εκεί, αφού από τις κρίσεις που ολοκληρώθηκαν στις Διοικήσεις των πυροσβεστικών υπηρεσιών στη Δυτική Ελλάδα, προκύπτει ένα «ντόμινο». Γνωρίζοντας ήδη πως ο Κώστας Κυριακόπουλος προήχθη σε Αντιστράτηγος και αναλαμβάνει τη θέση ενός εκ των δύο Υπαρχηγών του σώματος, ήρθε η είδηση πως ο Γιάννης Πετρούτσος προάγεται σε Υποστράτηγο και αναλαμβάνει τη θέση του Συντονιστή Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης και Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Επικρατέστερος να τον διαδεχθεί ως Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος , που έρχεται με μετάθεση από τα Ιωάννινα. Από ‘κει και πέρα, ο Υποστράτηγος Αχιλλέας Τζουβάρας ορίζεται ως Συντονιστής Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, ενώ τέλος ο Ηλείος Νίκος Σπαής ως Αττικάρχης.

Όλη η επικαιρότητα