Αθλητισμός

Πυγμαχία: Τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα ο απολογισμός στο Ευρωπαϊκό παίδων – κορασίδων

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις των νεαρών πυγμάχων έφεραν ψηλά την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Ακούστε το άρθρο

Ονειρικά έκλεισε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας παίδων – κορασίδων, στην Ιταλία.

Μετά το ένα χρυσό και ένα αργυρό στην κατηγορία των κορασίδων, ακολούθησαν και δύο χρυσά μετάλλια στους παίδες.

Ο Μανώλης Φωτιάδης κέρδισε στον τελικό των 63 κιλών με νοκ άουτ τον Αγγλο Νέιθαν Μπάρετ μέσα σε 1 λεπτό και 34 δευτερόλεπτα!

Ηταν το πρώτο από τα δύο χρυσά καθώς προηγήθηκε αυτό του Βασίλη Τόπαλου που κέρδισε με 5-0 στα σημεία τον Μολδαβό Ντανίλ Γκουράντα, στην κατηγορία των 60 κιλών.

Συνολικά η Ελλάδα εκτός από τα 4 αυτά μετάλλια, κατέκτησε άλλα δύο, χάλκινα, με τις Μαρία Γεωργοπούλου και Μαριεύα Ντασιονάκη τις προηγούμενες ημέρες της διοργάνωσης.

Μαριόλης: «Η ελληνική πυγμαχία γυρίζει σελίδα»

Με αφορμή τις επιτυχίες των παιδιών στην Ιταλία, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Χάρης Μαριόλης, τους είπε:

«Κάθε μετάλλιο που κερδίσατε «γράφτηκε» στην καρδιά μας. Σας ευχαριστούμε που γίνατε η αιτία να ακούσουμε τον Εθνικό μας Ύμνο όχι μία αλλά τρεις φορές και να νιώσουμε πιο περήφανοι και αισιόδοξοι από ποτέ για το μέλλον της Ελληνικής πυγμαχίας. Είμαι ευτυχισμένος και ιδιαίτερα συγκινημένος για την ποιότητά σας ως αθλητές, για το ήθος σας, τον δυναμισμό, την ομαδικότητα, το πείσμα και το πάθος που δείξατε στους αγώνες εκπροσωπώντας τα Εθνικά μας χρώματα.

Τα γαλανόλευκα γάντια γράφουν Ιστορία και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας σας υπόσχεται ότι θα στηρίξει κάθε σας προσπάθεια, γιατί για μένα που έχω την ευθύνη αυτής θέλω να ξέρετε ότι είστε η οικογένεια και η μεγάλη μου αγάπη.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας, γεμίσατε την καρδιά μας από εθνική υπερηφάνεια και μας χαρίσατε μοναδικές στιγμές. Πολλά Μπράβο και στους προπονητές μας που δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά γι’ αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ ολόψυχα τις οικογένειες σας που είναι πάντα δίπλα μας και «αγκαλιάζουν» κάθε προσπάθειά μας. Η Ελληνική Πυγμαχία γύρισε σελίδα, η Ιστορία της γράφεται χάρη σε σας με Χρυσά γράμματα. Αυτή είναι η πυγμαχία που μας αξίζει. Σας ευχαριστούμε όλους».

πηγή:gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα