Αγροτικά Ηλεία

Πύργος: Αγροτικές διαμαρτυρίες σε ΟΠΕΚΕΠΕ και Αποκεντρωμένη

Ακούστε το άρθρο

Συνέχισαν και χθες τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ηλείας, στο πλαίσιο του διεκδικητικού αγώνα που έχουν ξεκινήσει από τις 23 Ιανουαρίου με πορείες, καταλήψεις και οδικούς αποκλεισμούς. Χθες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πύργο και στη παρέδωσαν ψήφισμα στην υπηρεσία, θίγοντας το ζήτημα των επιδοτήσεων σε σχέση με τους δασικούς χάρτες, αφού αρκετοί αγρότες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με γεωργικές εκτάσεις που φαίνονται δασικές και ελλοχεύει κίνδυνος διακοπής των ενισχύσεών τους.

Ακολούθησε πορεία στις κεντρικές αρτηρίες του Πύργου, η οποία κατέληξε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μετατράπηκε σε κατάληψη του κτιρίου ως τη λήξη του ωραρίου.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι δύο θεσμοί που σχετίζονται άμεσα με τις περικοπές στις επιδοτήσεις και με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, επισημαίνοντας ότι οι αγρότες μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα θα αντισταθούν στο επιχειρούμενο ξεκλήρισμα από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

«Είμαστε εδώ γιατί μας ανάγκασαν να βγούμε στον δρόμο. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον ελληνικό λαό και τον καλούμε να είναι εδώ, γιατί δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση από τις υποταγμένες στο κεφάλαιο κυβερνήσεις, που θέλουν να μας πάρουν τα χωράφια και να τα μετατρέψουν σε “φιλέτα” προς πώληση, για αυτό και θα αγωνιστούμε», τόνισε ο κ.Βομπίρης.

Σήμερα θα ταξιδέψει για τη Νίκαια της Λάρισας ισχυρή αντιπροσωπεία, προκειμένου να συμμετάσχει στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της επιτροπής των μπλόκων. Παράλληλα, και σήμερα αναμένεται να κλείσουν την Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών στο Λατίφι για περίπου δύο ώρες (πιθανότατα 12-2, αλλά θα αποφασιστεί σήμερα το πρωί).

Όλη η επικαιρότητα