Αρχείο «Πατρίς»

Πύργος 1967: 14χρονος σκότωσε την μητέρα του γιατί ήταν μεθυσμένη και… ροχάλιζε

Ήταν Φλεβάρης του 1967, όταν ένα σοκαριστικό έγκλημα, άφησε άναυδη την τοπική κοινωνία του Πύργου.
Ακούστε το άρθρο

Ήταν Φλεβάρης του 1967, όταν ένα σοκαριστικό έγκλημα, άφησε άναυδη την τοπική κοινωνία του Πύργου.

Όπως διαβάζουμε στην εφ. «Πατρίς» της εποχής, ένα 14χρονο αγόρι σκότωσε την μητέρα του, με τα ίδια του τα χέρια, γιατί όπως ομολόγησε αργότερα, εκείνη ήταν μεθυσμένη, ροχάλιζε και τον ενοχλούσε.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΦ. ΠΑΤΡΙΣ

Το χρονικό

Η 59χρονη γυναίκα, βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της το πρωινό της 1ης Φεβρουαρίου του 1967. Αρχικά, ο θάνατος της αποδόθηκε σε φυσιολογικά αίτια, όμως τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, έδειξαν πως η 59χρονη έχασε την ζωή της από εγκεφαλική αιμορραγία, που προκλήθηκε πιθανόν από χτύπημα.

Αμέσως οι αρχές έστρεψαν το βλέμμα τους στο οικογενειακό της περιβάλλον, στον σύζυγο και στους δυο της γιους.

Ο σύζυγός της, ήταν ήδη κάποια χρόνια κατάκοιτος, εξαιτίας μιας παράλυσης που είχε υποστεί, οπότε θεωρήθηκε αμέσως, απίθανο να είχε κάποια σχέση με τον θάνατο της 59χρονης. Έτσι, οι έρευνες επικεντρώθηκαν, στους δύο γιους της, ηλικίας 14 και 26 ετών αντίστοιχα.

Αν και στην αρχή, το σενάριο, να ευθύνεται κάποιο από τα δύο παιδιά, για τον θάνατό της έμοιαζε απίθανο, οι επίμονες ανακρίσεις των αστυνομικών, αποκάλυψαν την φρικτή αλήθεια.

Η ομολογία

Ο 14χρονος γιος της 59χρονης, ομολόγησε πως εκείνος σκότωσε την μητέρα του, χτυπώντας την στο κεφάλι, την ώρα που εκείνη κοιμόταν.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στους αστυνομικούς, η μητέρα του, ήταν μονίμως μεθυσμένη, αφού κατανάλωνε τεράστιες ποσότητες κρασιού, καθημερινά.

Η μέθη της, μάλιστα, ήταν αιτία για πολλούς καβγάδες, οι οποίοι συχνά κατέληγαν άσχημα, με εκείνον και τον αδερφό του, να την χτυπούν.

Χαρακτηριστικά, ένα περιστατικό ξυλοδαρμού της από τον μεγαλύτερο αδερφό του, παραλίγο να φτάσει τα δικαστήρια, αλλά λίγο πριν την δίκη η 59χρονη δέχθηκε να αποσύρει την μήνυση κατά του γιου της.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΦ. ΠΑΤΡΙΣ

Το μοιραίο βράδυ, ο 14χρονος, ο οποίος κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με την μητέρα του, πήγε να ξαπλώσει, και την βρήκε σε κακή κατάσταση, να ροχαλίζει. Τότε, άρχισε να την σκουντά, ζητώντας της να σταματήσει. Εκείνη όμως ήταν πολύ μεθυσμένη για να αντιληφθεί τι της έλεγε. Ο 14χρονος θόλωσε, όπως είπε, και άρχισε να την χτυπά.

Της κατάφερε δύο πολύ άσχημα χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ λίγη ώρα αργότερα, όταν το θύμα ήταν ένα βήμα πριν τον θάνατο και ακουγόταν ο επιθανάτιος ρόγχος, ο 14χρονος σηκώθηκε, πήγε στο δωμάτιο του μεγαλύτερου αδερφού του και του είπε «γιατί κάνει έτσι αυτή;», χωρίς να αναφέρει φυσικά τίποτα για το τι είχε προηγηθεί.

Ο 14χρονος εμφανίστηκε απαρηγόρητος στις ανακριτικές αρχές, αλλά όχι μετανιωμένος, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της εφ. «Πατρίς».

Ο εισαγγελέας έκρινε πως είχε πλήρη επίγνωση της πράξης του, ενώ σε βάρος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

Όλη η επικαιρότητα