Ηλεία

Πύργος: 45χρονος απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει…

Ακούστε το άρθρο

«Η ζωή μου είναι δική της. Κι αν γράψεις κάτι,  θέλω να πεις ότι αυτή την γυναίκα την αγάπησα πολύ». Αυτή ήταν η τελευταία κουβέντα του 45χρονου άνδρα που χθες το βράδυ επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εφημερίδα «Πατρίς» δηλώνοντας αποφασισμένος να θέσει τέλος στη ζωή του για την γυναίκα που αγαπάει, αφού η ίδια δεν ανταποκρίνεται στον έρωτά του. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Α.Τ Πύργου άρχισαν να τον αναζητούν, προκειμένου να τον αποτρέψουν να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Ήταν λίγο μετά τις 8:00 χθες το βράδυ, όταν ο άνδρας που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, μας παρακάλεσε να ενημερώσουμε την Αστυνομία για την απόφασή του, να θέσει τέλος στη ζωή του, αφού ο ίδιος, παρά τις προσπάθειες του – όπως υποστήριξε – δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με το Α.Τ της περιοχής.

Ο δικός μας ρόλος

Μπροστά στον κίνδυνο, να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, ο δικός μας ρόλος, απέκτησε άλλη βαρύτητα, αφού εκείνη τη στιγμή, έπρεπε να καταφέρουμε να μεταπείσουμε τον απογοητευμένο – όπως ακουγόταν στο τηλέφωνο – άνθρωπο από το να κάνει πράξη την απόφαση του, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και την Αστυνομία. Η συνομιλία αρχικά κράτησε περίπου 5 λεπτά, και επαναλήφθηκε 3-4 φορές ακόμα μέχρι τις 11:30 τη νύχτα, προσπαθώντας να του εξηγήσουμε πως δεν αξίζει να καταστρέψει τη ζωή του για μια γυναίκα, επειδή και μόνο δεν ανταποκρίνεται στον έρωτά του και ότι θα ήταν καλό να ηρεμήσει, να το ξανασκεφτεί και να προσπαθήσει μιλήσει με την ίδια, σε μια – δυο ημέρες. Η ίδια όμως  – όπως ισχυρίστηκε ο 45χρονος – έχει αλλάξει τηλέφωνο και τον αποφεύγει, με αποτέλεσμα ο ίδιος, μπροστά στην άρνησή της, να μην θέλει  να συνεχίσει τη ζωή του, γιατί δεν μπορεί να ζήσει – όπως είπε –  αν δεν την έχει στο πλευρό του.

Παρά τις εκκλήσεις μας, δεν μας αποκάλυψε που βρισκόταν, παρά μόνο το τηλέφωνο του, το οποίο και παραδώσαμε την ίδια στιγμή στην Αστυνομία.

Προσπάθειες να τον μεταπείσουν

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, κατάφεραν σε λίγα λεπτά να διασταυρώσουν τα στοιχεία του και παράλληλα με την προσπάθεια επικοινωνίας που ξεκίνησαν, μετέβησαν και στο σπίτι του, το οποίο όμως ήταν κλειδωμένο. Μετά από πολλές επίμονες κλήσεις της Αστυνομίας, ο ίδιος απάντησε στο τηλέφωνο, με τους αστυνομικούς  να προσπαθούν να τον μεταπείσουν, και τον ίδιο να δηλώνει πως, αν δεν καταφέρουν να τον φέρουν σε επαφή μαζί της, να μιλήσει μαζί της στο τηλέφωνο και να του εξηγήσει για ποιο λόγο δεν τον θέλει, θα αυτοκτονήσει, κλείνοντας και πάλι το τηλέφωνο.

Αγωνιώδεις προσπάθειες να τον εντοπίσει και  να τον μεταπείσει, έκανε και ο εργοδότης του, στον οποίο δήλωσε πως «αύριο δε θα είμαι στη ζωή», κλείνοντάς του το τηλέφωνο, με τον ίδια, ανήσυχος να ενημερώνει τόσο του συγγενείς όσο και την Αστυνομία για τη συνομιλία τους.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές – λίγο πριν τα μεσάνυχτα – οι έρευνες της Αστυνομίας και οι προσπάθειες τόσο των Αστυνομικών όσο και του εργοδότη και των συγγενών του ήταν αδιάκοπες, προκειμένου να τον εντοπίσουν, να καταφέρουν να τον ηρεμήσουν και να τον αποτρέψουν από το να βάλει τέλος στη ζωή του.

Όλη η επικαιρότητα