Ηλεία

Πύργος: Αδιάκοπος αγώνας για τα αδέσποτα…

Ακούστε το άρθρο

 

Συνεχίζει τον δύσκολο –αν μη τι άλλο- αγώνα της για τα αδέσποτα του δήμου Πύργου η εντεταμένη σύμβουλος του δήμαρχου Πύργου, Ασπασία Χριστοπούλου – Πισιμάνη. Αγώνας που διεξάγεται και με την αμέριστη συμπαράσταση της φιλοζωικής κοινότητας της περιοχής μας…

Τελευταίο «παράδειγμα» η συμμετοχή της σε περιστατικό διάσωσης-περίθαλψης ενός ακόμα σκύλου στην περιοχή της Σαρακίνας, στην Σπιάτζα όπου σε ανάρτηση (από φιλόζωη), στο fb, αναφέρθηκε ότι:

«Συνηθίζω όπως και πολλοί συνάδελφοι να κάνουμε απλώς όσο μπορούμε καλύτερα τη δουλειά μας χωρίς αναρτήσεις και σχόλια χάριν εντυπώσεων. Σήμερα όμως αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω για τηνεξαφάνισητηςΚαλομοίρας.

Πριν 2 ημέρες είχα δει στο fb μια ανάρτηση για μια σκυλίτσα στη Σαρακίνα. Μου έκανε εντύπωση πόσο καλό σκυλί φαίνονταν, ακόμα και από τη φωτογραφία. Ήμουν σίγουρη πως σύντομα θα βρεθεί ο ιδιοκτήτης και πως δεν πρόκειται για άλλη μια εγκατάλειψη. Σήμερα ο Δήμος Πύργου με ειδοποίησε ότι η Καλομοίρα (έτσι τη βάφτισα) βρέθηκε από μια υπέροχη κυρία, χτυπημένη από αυτοκίνητο, σε πολύ άσχημη κατάσταση. Αμέσως πήγε το μυαλό μου στο συγκεκριμένο σκυλί και δεν έκανα λάθος. Δυστυχώς βλέπουμε κάθε μέρα τόσα περιστατικά που δύσκολα κάτι κάνει εντύπωση. Όμως σήμερα θύμωσα. Όση ώρα δούλευα, σκεφτόμουν ότι κάποιος την εγκατέλειψε μια φορά και δεύτερη αυτός που τη χτύπησε. Με σπασμένο πόδι, με απίστευτες ανοικτές πληγές, να την τρώνε οι μύγες, μέσα στα τσιμπούρια, έκλαιγε υπομονετικά και – ας μου επιτραπεί η έκφραση – με αξιοπρέπεια!! Δεν ήθελα να φαίνονται περισσότερα στη φώτο και δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Κατά τη γνώμη μου αξία έχει να πειστεί, έστω και ένας άνθρωπος να μην σκεφθεί ή να πράξει με παρόμοιο τρόπο.

**Τα αδέσποτα που φροντίζει ο Δήμος δεν εξαφανίζονται. Νοσηλεύονται, υιοθετούνται, αλλάζουν γειτονιά αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι, επανεντάσσονται. Η συγκεκριμένη σκυλίτσα σίγουρα θα μείνει μαζί μας λίγο περισσότερο».

Όλη η επικαιρότητα