Πύργος: «Άδειασε» από εργαζόμενους η υπηρεσία καθαριότητας

Συναγερμός έχει σημάνει στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πύργου ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα, κατά την περίοδο του Πάσχα, με τα σκουπίδια. Το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης προσωπικού ο δήμος του Πύργου, βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με τα απορρίμματα, τόσο τα σύμμικτα όσο και τα ανακυκλώσιμα, καθώς τα απορριμματοφόρα δεν πραγματοποιούν πλέον το προγραμματισμένο δρομολόγιό τους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στους κάδους στον οικιστικό ιστό της πόλης, όσο και στις τοπικές κοινόητες;

Όπως εξήγησε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο κ. Κανελλόπουλος, το τελευταίο διάστημα, οι συμβασιούχοι στον τομέα της κααθαριότητας, έπαψαν να εργάζονται καθώς έληξε χθες η συμβασή τους και εξάντλησαν τα ρεπό και τις αδειες που είχαν δικαιούνται. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκομιδή των απορριμμάτων με τους κατοίκους να έχουν ήδη αρχίσει να δυσανασχετούν από την εικόνα που δημιουργείται.

Από την άλλη πλευρά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη από το υπουργείο Εσωτερικών η διαδικασία πρόσληψης του μόνιμου προσωπικού που θα στελεχώσει τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Όπως έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Σκουρλέτης αυτή η εκκρεμότητα θα λήξει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η έλλειψη προσωπικού, έχει επιφέρει την λειτουργία μόλις δύο απορριμματοφόρων ανακύκλωσης και τριών απορριμματοφόρων για τα σύμμικτα υλικά και προκαλεί «πονοκέφαλο» στον δήμο του Πύργου, Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Κανελλόπουλος, ήδη αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες οι προσλήψεις προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις εργασίας, που θα βοηθήσουν τον δήμο Πύργου να προχωρήσει πιο εντατικά στην αποκομιδή.

«Οι καθυστερήσεις οφείλονται γιατί δεν υπάρχει εργατικό προσωπικό. Κάνουμε προσπάθειες από την Μεγάλη Τρίτη να προσληφθούν εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις στην καθαριότητα με τους οποίους πιστεύω να λύσουμε το πρόβλημα, τουλάχιστο μέχρι το Μεγάλο Σάββατο και όλες οι κοινότητες και η πόλη του Πύργου να είναι απαλλαγμένοι από το βάρος των απορριμμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας και συνέχισε «Αυτή τη στιγμή βγάζουμε δύο απορριμματοφόρα ανακύκλωσης με έναν εργάτη πίσω, ενώ πρέπει να είναι οπωσδήποτε δύο και βγάζουμε και τρία απορριμματοφόρα σύμμικτων που για μένα πρέπει να βγάζουμε επτά με οκτώ. Σκεφτείτε τι πρόβλημα υπάρχει. Θα προσπαθήσω, δίνω το λόγο μου, να μην υπάρξει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο κανένα σκουπίδι και να έχει καθαρισθεί και η πόλη και τα διαμερίσματα».

Έντονο πρόβλημα και στα Λαστέικα

Δηλώσεις για το ζήτημα των απορριμμάτων, που έχουν σωρευθεί επικίνδυνα, έκανε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λαστεΐκων, Γιώργος Μπούρας. Αν και το πρόβλημα με τα σκουπίδια δεν εντοπίζεται μόνο στα Λαστέικα, καθώς οι περισσότερες τοπικές κοινότητες, έρχονται πάλι αντιμέτωπες με το «βουνό» των σκουπιδιών, ωστόσο, εκείνο που επεσήμανε ο κ. Μπούρας, είναι πως η περιοχή των Λαστεΐκων είναι ιδιάζουσα καθώς από τη μία, πολλά συνεργεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, πετούν τα απορρίμματά τους στους κατά τόπους κάδους και από την άλλη, δεκάδες επισκέπτες που περνούν από το χωριό, εναποθέτουν τα σκουπίδια τους στα σημεία.

«Είχα πάει προχθές στον κ. Κανελλόπουλο και ενημερώθηκα πως υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποκομιδή εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Βέβαια με διαβεβαίωσε πως θα μαζευτούν τα σκουπίδια. Στην δική μας περιοχή υπάρχει μια ιδιορρυθμία, για την οποία έχω ενημερώσει και τον κ. Κανελλόπουλο και τους προηγούμενους αρμόδιους αντιδημάρχους. Έχουμε πρόβλημα με τα συνεργεία. Πετάνε ότι βρίσκουν στους κάδους, από πλαστικά αντικείμενα μέχρι λάστιχα αυτοκινήτων. Πρέπει κάτι να γίνει να σταματήσει. Και ακόμα ένα πρόβλημα με το διαμέρισμα το δικό μας είναι πως έχουμε πολλούς περαστικούς οι οποίοι έρχονται από άλλες περιοχές και πετούν τα σκουπίδια τους στα Λαστέικα. Είναι ένα θέμα και αυτό», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Μπούρας.