Ηλεία

Πύργος: Η βραδινή έξοδος παρ’ ολίγον να εξελιχθεί σε τραγωδία – Άγιο είχαν ένας 54χρονος και μια 19χρονη

Ακούστε το άρθρο

Παρ΄ ολίγον να εξελιχθεί σε τραγωδία η βραδινή έξοδος για μια παρέα τεσσάρων ατόμων στην περιοχή του Ανθόπυργου τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, αφού το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο της παρέας, ένας 54χρονος και μία 19χρονη, έπεσε και «τούμπαρε» μέσα σε κανάλι, σχεδόν κάτω από ένα γεφύρι.

Από ό,τι φαίνεται όμως, οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων ήταν… κυριολεκτικά άγιες για τους δύο επιβαίνοντες, καθώς απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες της ΠΥ Πύργου χωρίς σοβαρό τραυματισμό, τουλάχιστον σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις.

Όλα ξεκίνησαν χθες, λίγο πριν από τη μία, όταν δύο άνδρες και δύο κοπέλες βγήκαν έξω για να διασκεδάσουν σε νυχτερινό κλαμπ στην περιοχή του Ανθόπυργου. Το κέφι περίσσευε στην παρέα και ήταν αποφασισμένοι να το γλεντήσουν μέχρι πρωίας,  μόνο που είχαν εξαντληθεί τα τσιγάρα. Έτσι, λίγο πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα, ο 54χρονος μαζί με τη 19χρονη αποφασίζουν να μπουν στο αυτοκίνητο και να αναζητήσουν περίπτερο στον Πύργο, παρότι από τους άλλους δύο της παρέας επισημάνθηκε ότι δύσκολα θα βρουν κάποιο ανοιχτό.

Όμως η ώρα περνούσε και δεν είχαν επιστρέψει. Κάπου εκεί οι άλλοι δύο της παρέας άρχισαν να ανησυχούν, για αυτό αποφάσισαν να τους ψάξουν. Τελικά τους βρήκαν και γύρω στις 4 πήραν τον δρόμο ξανά για το κλαμπ, κινούμενοι στην οδό που ενώνει την Πυροσβεστική με το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου. Σύμφωνα όμως με αυτόπτη μάρτυρα, ενώ το προπορευόμενο αυτοκίνητο έστριψε δεξιά στον σωστό παράδρομο για το κλαμπ, το αυτοκίνητο που ακολουθούσε και στο οποίο επέβαιναν ο 54χρονος και η 19χρονη, επιχείρησε να στρίψει δεξιά σε λάθος παράδρομο, με συνέπεια να μην πάρει τη σωστή τροχιά στη στροφή και να χάσει τον έλεγχο, πέφτοντας μέσα σε κανάλι, σχεδόν κάτω από ένα γεφυράκι που είναι στο σημείο.

Το αυτοκίνητο ανατράπηκε από την πτώση, με συνέπεια οι δύο επιβαίνοντες να εγκλωβιστούν. Σύμφωνα με μαρτυρία, οι δυο φίλοι τους που προπορεύονταν, αντιλήφθηκαν ότι δεν τους ακολουθεί η παρέα τους και παράλληλα άκουσαν συνεχόμενα κορναρίσματα. Αμέσως έκαναν όπισθεν και αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί ειδοποιώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, της οποίας –για καλή τους τύχη- η έδρα έτυχε να είναι μόλις λίγα μέτρα μακριά.

Ελάχιστα στιγμές μετά, στο σημείο επιχείρησαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες, απεγκλωβίζοντας με επιτυχία τους δύο τραυματισμένους επιβάτες. Στη συνέχεια ο 54χρονος και η 19χρονη διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, ενώ οι άλλοι δύο της παρέας ευχαρίστησαν τους πυροσβέστες και… έκαναν τον σταυρό τους για το κακό που πέρασε ξυστά αλλά δεν τους αντάμωσε… Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος διενεργούν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα